![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić sobie progress bar w swoim uploadzie. Szukałem jednak sporo i nie znalazłem nic działającego. Może niektóre nie działają z powodu mojej miernej znajomości perl'a. Jednak zdaje mi się, iź postepuje zgodnie z instrukcjami.
Postanowiłem przykładowo skorzystać z Xupload. Zainstalowałem skrypt na serwie. jednak wyskakuje mi błąd 500 co do pliku znajdującego się w cgi-bin. Mój skrypt znajduje się tutaj http://www.rapidcar.pl/plik.html. Wiecie co robię źle, ewentualnie znacie może jakiś inny działający skrypt, najlepiej z jakąś instrukcją? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki, bardzo fajny kod podałeś (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Mam jednak z nim kilka problemów. Po pierwsze, jak, zrobić, żeby się dało upoadować kilka plików naraz? Nie chce mi też uploadować większych plików, ale to pewnie wina serwera, który ma jakieś założone ograniczenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety coś ostatnio im nawaliła strona z dokumentacją i demem - tam było wszystko ładnie zaprezentowane.
HTML - przycisk: Kod <div id="fileUpload3"></div> Skrypt uploadify (jQuery): Kod $(document).ready(function() { $("#fileUpload3").fileUpload({ 'uploader': 'uploadify/uploader.swf', 'cancelImg': 'uploadify/cancel.png', 'method': 'post', 'script': 'uploadify/_upload.php', 'folder': 'files', 'fileDesc': 'Image Files', 'fileExt': '*.jpg;*.jpeg;*.gif;*.png', 'multi': true, 'auto': true, 'buttonText': 'Dodaj obrazek', 'sizeLimit': '5120000', 'onError': function(event, queueID, fileObj, errorObj) { alert('error'); } }); }); W dokumentacji masz opisane poszczególne pola, multi służy do blokowania opcji wyboru ilości plików, zaznaczenie jednego (false) lub kilku (true). sizeLimit określa maksymalną dopuszczalna wielkośc pliku (w przykładzie jest podane 5M) - choć jest to uzależnione od serwera jeżeli będzie miał 2M na plik, to Ci nie puści pliku 5M. Inne rozszerzenia znajdują się w dokumentacji (w PDF'ie) Skrypt PHP, uploadu plików (z wersji 1.6.2) Kod if (!empty($_FILES)) { $tempFile = $_FILES['Filedata']['tmp_name']; $targetPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $_GET['folder'] . '/'; $targetFile = str_replace('//','/',$targetPath) . $_FILES['Filedata']['name']; move_uploaded_file($tempFile,$targetFile); } echo '1'; |
|
|
![]()
|
|
Mam multi ustawione na true, jednak mimo wszystko nie działa. Jeżeli ktoś mógłby rzucić okiem na mój kod TUTAJ, lub nadesłać działającą wersje byłbym bardzo wdzięczny.
Problem rozwiązałem, edytowałem button we flashu i tam znalazłem kod, który za to odpowiadał. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował dark_root 24.11.2009, 00:02:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe też dołączam się do proźby, próbuję to zaimplementować ale według instrukcji najnowsza wersja nie działa....<br>
|
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz mogę Ci udostępnić button, który przed chwilą edytowałem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już mi działa ;-) błędne ścieżki miałem;-) nie mogą być to ścieżki typu http:// czy www. tylko katalogi:
tu masz opisane co i jak: http://codeigniter.com/forums/viewthread/109751/P45/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 21:39 |