![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż napisałem taki skrypt:
Ma on za zadanie znaleźć pliki w folderze files a następnie wyświetlić je na stronie. Na razie w files znajduje się jeden plik. Bardzo proszę o sprawdzenie tego skryptu, wskazanie błędu i jeśli to możliwe wyjaśnienie jak go naprawić. Bo jak na razie to wywala błędy: http://quot22.cal.pl/artykuly/plik.php Chciałbym też zapytać czy ten sktypt nada się, wtedy, kiedy w folderze files będzie więcej niż 1 plik? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nada się gdy będzie więcej niż jeden plik, wtedy while wykona się więcej razy a $file się nadpisze, nic wtedy nie wyświetli i wywali błędy jak teraz. Radzę przemyśleć jeszcze raz wszystko. Poza tym nie jestem pewny czy można otwierać plik z adresu ;P
Ten post edytował MateuszScirka 21.11.2009, 23:06:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mógłby mi ktoś pomóc zmodyfikować ten skrypt żeby wyświetlał wszystkie pliki z katalogu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po pierwsze uzyj glob() wtedy nie bedziesz musial uzywac 3 funckji i petli while.
Dwa to mozesz otowrzyc kazdy plik i zapisac jego zawartosci do tablicy tzn: -Pobierasz pliki za pomoca glob(). -Robisz foreach() na znalezione pliki poprzez funkcje glob() -Po czym otwierasz plik ale nie do zmiennej tylko do tablicy.
jedyne co mi przychodzi do glowy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt nawet nie chcę się zagłębiać, bo tu trzeba nowy napisać a nie przerabiać. ;p
sprawdz czy dziala bo mi sie nie chcialo ;p skrypt wyswietla all z katalogu pliki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 22:39 |