![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W php nadal raczkuję i ostatnio natrafiłem na pewien problem. Otóż na serwerze na którym musi by postawiona strona nie jest obsługiwana funkcja "mail" ze standardowego formularza. Jedyna słuszna opcja, to wysyłanie takiego formularza ze strony poprzez jakiś serwer smtp. Pisząc do administratora strony otrzymałem w odpowiedzi taki oto link:
http://instrukcja.opoka.org.pl/www-mail.html Jednakże nie potrafię tego wykorzystać. Chodzi mi o to, by w wyznaczonym miejscu na stronie znalazły się 3 pola tekstowe: Imię i Nazwisko, Adres Email oraz tekst. Potrwierdzane przyciskiem wyślij. Po "kliknięciu" wyślij sprawdzone mają być pola mail i tekst. Wiadomość zaś ma zostać dostarczona na adres email: email@poczta.pl (adres później będzie zupełnie inny). Formularz, z którego zawsze korzystałem miał taką formę:
Niestety na tym serwerze nie działa... Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem problem, jeśli nie to czekam na ew. pytania. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Użyj phpMailer; wszystko, czego potrzebujesz, jest w którymś przykładzie użycia dołączonym do paczki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem ten phpMailer, jednak nie potrafię dać z nim sobie rady... czy ktoś mógłby mi podać gotowy, lub półgotowy kod do wstawienia na stronkę?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystam z tej wersji skryptu: http://www.piotrek94.ovh.org/mailphp.zip |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki. I teraz jeszcze jedne pytanie. jak pod to podpiąć formularz??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiednie wartości, które masz opisane w moim skrypcie zastąp wartościami przesłanymi przez $_POST z formularza ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, ale nadal nie wiem co dalej z tym zrobić.. jestem zielony w temacie..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST['temat'] jest to pobranie zawartości pola formularza którego name="temat". Tak samo jest z treścią tylko że ona została(również przez $_POST) przypisana do zmiennej $tresc.
Ten post edytował Blame 20.11.2009, 22:31:44 |
|
|
![]()
|
|
Nie daję rady... walczyłem z tym na wszystkie możliwe sposoby, ale nie potrafię się w tym połapać... czy ktoś mógłby stworzyć gotowy kod do wstawienia na stronkę?? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jeszcze jak widać spoooro nauki przede mną...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:19 |