![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem prosty skrypt logowania na stronę. Można logować się jako admin i user. Jak loguje sie jako user wszystko jest ok. Jak jako admin to nie chce mi działać. Może ktoś powiedzieć co jest nie tak w tym systemie? kod: walidate_l.php
admin.php
base.php
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Powód edycji: [erix]: otwieram
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://rtfm.killfile.pl
PW z odpowiednim tytułem do któregoś z moderatorów, a wtedy wątek zostanie otwarty. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Proszę o jakąś podpowiedź
dodam, że system bazuje na bazie MySQL i w niej są dwa numery dla normalnego użytkownika i administratora. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 12.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko mi się myśli dziś z rana, ale może sprawdź co przechowuje danych $fetch ( print_r() ) przy zapytaniu i może coś się nasunie do głowy.
Może coś pomoże. Jak mi coś nie działa to staram się sprawdzić co może być przyczyną, do którego momentu dochodzi skrypt, gdzie może być jakiś błąd itp. Czasami jakieś pierdoły, które są oczywiste jednak nie działają. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu nie sprawdzasz hasła po stronie mysql. A zamiast kilku if'ów po sobie stosujemy coś takiego jak elseif. Reszta to samo co taro.
|
|
|
![]()
|
|
Wytłumacz mi proszę @Blame o co Ci chodzi z wyszukiwaniem w MySQL. Mam wpisać
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Co do reszty to sprawdze i napisze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
mam jeszcze takie pytanie a propo tego co napisał @taro. A mianowicie, mam sprawdzic którego $fetch`a? Tego z walidate_l czy base??
Może jest jeszce jakis inny sposób? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 08:48 |