![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, nie działa mi mod_rewrite, pomimo, że odkomentowałem co trzeba.
Zastanawiam się czy to, że php mam jako cgi ma na to jakiś wpływ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Napisałeś poprawne reguły?
2. Jezeli w są w htaccessie to czy są one parsowane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
reguły są poprawne, ale w ogóle nie są parsowane. Tak jakby Apache (2.0.48) nie miał "wlączonego" mod_rewrite.
"LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so" mam odkomentowane, coś jeszcze trzeba zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrestartować apache'a.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zrestartować apache'a.
ten żart Ci się udał(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat reguły są poprawne, ale w ogóle nie są parsowane. Tak jakby Apache (2.0.48) nie miał "wlączonego" mod_rewrite.
"LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so" mam odkomentowane, coś jeszcze trzeba zrobić? A pod winde to nie potrzebujesz przypadkiem jakiegoś dll? |
|
|
![]()
|
|
Cytat A pod winde to nie potrzebujesz przypadkiem jakiegoś dll?
Tego nie wiem, ale we wszystkich artykułach, jakie czytałem nic o tym nie pisało. Zawsze wystarczyło odkomentować, zrestartować i miało działać. Naprawde nie ma nikt działającego mod_rewrite pod windą?:/ A może wersja php ma jakiś wpływ? Na pewno nie musi być jako moduł? help:)) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odhaszowałęś linie z mod_rewrite? Włączyłeś obsługe .htaccess ?
|
|
|
![]()
|
|
działa!!!
wystarczyło zmienić AllowOverride None na AllowOverride All dzięki!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:05 |