![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam funkcję do obsługi Ajax. Wywołanie funkcji:
W zmiennej "navigation" ustawiam selektory i odpowiednią dla nich akcje po jakiej ma zostać wykonane zapytanie ajax'a. Podczas tworzenia obiektu tej funkcji wykonywana jest funkcja setNavigation(), która wygląda tak:
Zapisuje wszystkie obiekty w tablicy self.nav[objId] i po wykonaniu zdarzenia np. "click" pobieram id obiektu, pobieram jego opcje z tablicy self.nav i wykonuje zapytanie ajax'a które wygląda tak:
I błąd polega na tym, że w niektórych przypadkach zapytanie jest przerywane po sekundzie, w firebug jest oznaczone na czerwono, że zostało przerwane i wykonywane jest zdazenie "error" dla ajax'a a status błędu to "error". Nie mam pojęcia dlaczego się tak dzieje, wykonuje ten sam adres i w jednym przypadku dla "click" działa w drugim nie, dla "keyup" działa dla "submit" już nie. Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie może być błąd? Z góry wszystkim dziękuję za pomoc. Problem po części rozwiązany! Mimo iż funkcja self.action() zwracała "false" w niektórych przypadkach po kliknięciu w element nawigacyjny <a href="..."></a> przeglądarka przechodziła do linku. Dodałem przy każdym wywołaniu nawigacji "return false" i już działa. Pytanie tylko dlaczego czasami poprawnie interpretował "false" z funkcji self.action() a czasami nie... Ten post edytował my_key 12.11.2009, 13:06:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jedyne co mi przychodzi do głowy to brak warunku, że strona się załadowała i próbujesz przypisać czasem zdarzenia do elementów, które nie zostały jeszcze utworzone.
W skrócie - wydaje mi się, że mogłeś zapomnieć o umieszczeniu wszystkiego w: Kod $(document).ready(function(){ //code } To by tłumaczyło działanie "czasami". Ps. Jak możesz to pokaż czy firegub wywala coś prócz magicznego error (jakiś numer jeszcze?). Powodzenia... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:27 |