![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Chciałbym na allegro sprzedawać gotowy skrypt w wersji testowej (na 30 dni) i aby po tych 30dniach jeśli nie otrzymałbym kasy za cały skrypt to żebym mógł ten skrypt jakoś zmienić, aby sie popsuł albo usunac go z serwera. Czekam na propozyjce Bede wdzięczny za odpowiedź ![]() Dodam że skrypt jest już wykonany (nie jest mojego autorstwa) Szukam tylko tego zabezpieczenia - wersji trial |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zajmuje sie raczej grafika
a na php to sie nie znam ![]() ale to bedzie na serwerze klienta -to bedzie dzialac? a czy to że tam bedzie kilka/naście/ mb to da rade? czy trzeba bedzie ustawić jakiś chmod? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
tak, ale na poczatku skryptu piszesz np. skrypt dziala u klienta i ten kod sie wykona u niego! co oznacza to "costam"?? czy moge usunac wszystkie pliki i foldery za jednym razem? -bedzie tego duzo.... ![]() i jak ten kod wykona sie u niego? -automatycznie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślący klient zakomentuje ten fragment w kodzie i skrypt będzie aktywny cały czas.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
myślący klient po co miałby zaglądać do ok. 3 tyś plików?
i gdyby był mądry to by go ściągnął z internetu za free!- legalnie a na allegro dobrze ten skrypt sie sprzedaje mam pytanie czy ten skrypt trzeba wkleić do jakiegoś odpowiedniego pliku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat mam pytanie czy ten skrypt trzeba wkleić do jakiegoś odpowiedniego pliku? Do index.php wystarczy. Ale jak napisał @vokiel - to jest żadne zabezpieczenie. Każdy, kto ma choć trochę pojęcia o PHP "odbezpieczy" tego triala w 10 sekund. Pozostało by Ci zakodowanie całej aplikacji np. IonCube'm. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo tworzysz lukę (dodajesz moduł) do którego masz dostęp tylko ty (np. wpisanie w panelu admina jakiegoś określonego loginu i hasła zaszytego w skrypcie) z którego możesz zmienić na serwerze co chcesz, np pousuwać pliki, pozmieniać bazę danych...
albo w każdym pliku skryptu dajesz taki algorytm samodestrukcyjny o jakim pisali koledzy... ale i tak jak ktoś kuma o co chodzi z php to odpali narzędzie wielokrotnej zamiany tekstów w katalogu i po problemie, lub usunie złośliwy kod do kontroli ;-) -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje
Zrobie podobnie tak jak napisał piotr94 Stworze drugiego administratora i bede mogł potem po prostu wyrzucić drugiego (klienta). Oczywiście klient nie będzie mógł usuwć administratorów do czasu opłacenia ![]() Dziekuje wszystkim Temat zamkniety |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
i gdyby był mądry to by go ściągnął z internetu za free!- legalnie a na allegro dobrze ten skrypt sie sprzedaje Czyli mamy rozumieć, że to co robisz jest nielegalne? Sprzedajesz coś, co (pewnie) nie jest twojego autorstwa i na dodatek jest dostępne za darmo w Internecie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak na prawdę to ja dokonuje transakcji w nieco inny sposób: mam prywatny serwer z multidomenami i tam tworzę domenę tymczasową dla klienta, na której może oglądać i testować system. Dopiero po dokonaniu opłaty przekazuję skrypt na płycie CD klientowi, bądź w razie takiego zlecenia od razu instalacji. Dodatkowo jeśli klient chce zachować gwarancję musi pozostawić w systemie moje konto (ew udostępniać mi hasła) i nie może dokonywać żadnych modyfikacji w plikach skryptu.
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie pozostawienie sobie samumu konta do robienia samowolki na serwerze bez poinformowania o tym klienta jest nielegalne - to apropo genialnych pomysłów typu: "wywal mu po 30 dniach z serwera".
Jedynym sensowny zabezpieczeniem są ionCube, ZendEncoder (które umożliwiają takie rzeczy jak utworzenie licencji na dany okres czasu, daną domenę itp.) |
|
|
![]()
|
|
a nie lepiej po prostu nie dawać klientowi kodu dopóki nie zapłaci??
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:13 |