![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem ze stworzeniem skryptu w którym mógłbym z jednego formularza wysłać x plików do katalogu ktorego nazwe wpisze w jednym z pól ( więc fajnie by było jakby folder się tworzył przy tej okazji również ) a skrypt dla kazdego pliku dodał kolejny wiersz w sqla o polach id, nazwa_pliku, nazwa_folderu, ... Jeśli ktoś wie jak mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny ... ;] Pozdrawiam -------------------- Dziękuj za przysługi...
Warsztat: Apache 2.0.39 | MySQL 3.23.36 | PHP 4.2.2 www.djparson.tk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale konkretnie z czym ten problem? nikt ci tu nie napisze gotowego skryptu jesli o to ci chodzi, tu nie caritas
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne ... sorry
![]() Chodzi o to, że nie wiem jak zrobić, to żeby jak do jednego pola zaznacze ileś tam plików, to po wykonaniu tego skryptu dla kazdego pliku zeby tworzyla wykonywalo sie zapytanie typu: [sql:1:51ae699793]INSERT INTO tabela (id, nazwa_pliku .... ) VALUES ('id','nazwa_pliku1', ... ) [/sql:1:51ae699793] myśle ze teraz będzie łatwiej.... Pozdry -------------------- Dziękuj za przysługi...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zrobic w petli
![]() [php:1:dcbd6e64f5]<?php for($i=1; $i=5; $i++) { mysql_query("INSERT INTO tabela VALUES(NULL, 'nazwa pliku". $i ."', ....)"); echo('Zapytanie nr. '. $i .' zostało wykonane pomyślnie<br>'); } ?>[/php:1:dcbd6e64f5] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tyle to wiem
![]() Jeden to html mysle: Chce stworzyć jedno pole type="file" do którego będe mógł zaznaczyć więcej plików niż jeden ... A drugi to już php: jak zuploadować te pliki tak aby dla każdego pliku wyzłanego tym formularzem był tworzony osobny wiersz ... podanego wyżej kodu sql ... pozdry -------------------- Dziękuj za przysługi...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedno pole file = jeden plik.
Możesz zrobić kilka, zapisując nazwy jako tablice. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nemożliwe via standard type="file"
-------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]()
|
|
OK rozwiazalem to troche inaczej ale jesli ktos ma jakas dobra propozycje to chetnie wyslucham ...
pozdr. --------------------- to jak inaczej moge zrobic masowy upload z poziomu przegladarki ? pzdr -------------------- Dziękuj za przysługi...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:59 |