![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry!
Chciałbym napisać mały portal społecznościowy. Czy istnieją jakieś gotowe moduły (nie cały portal):
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak istnieją takie frameworki.
Ale z doświadczenia wiem, że jeżeli chcesz stworzyć DOBRY i wydajny portał społecznościowy zapomnij o Frameworkach. Siadaj do własnych aplikacji, które mogą korzystać np w pewnych modułów FW |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację jednak jestem ograniczony czasowo a wiadomo jak pisanie od zera aplikacji jest czasochłonne. Najchętniej oparł bym portal o silnik Wordpress.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łohoho, Wordpress i porta społecznościowy. Zupełnie jakbyś powiedział:
- Chciałbym złożyć dobry rower górski, nie wiecie z jakiego producenta skorzystać? - Najlepiej złożyć go samemu z różnych części. - Tak, masz rację, ale jestem ograniczony czasowo, najchętniej skorzystałbym z Wigrów20. (Najchętniej oparłbym go o mur (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
To lepiej nie brać się za pisanie portalu jeżeli nie ma powstać bubel. Na stworzenie DOBREJ rzeczy jest wymagany czas i odpowiednie narzędzia.
Nieodpowiednie narzędzia + brak czasu to tragedia. Jeżeli już jednak musisz to spójrz na cake, kohane. Inne lepiej omijać z daleka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Django, Rails itd. itp. wymienione 1-2-3 funkcjonalności są dość proste i podstawowe, więc jeżeli posiadasz umiejętności i dobry pomysł na portal społecznościowy - to ich wykonanie nie powinno stwarzać ci problemów (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:30 |