![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż mam problem. Chcę wyświetlić obrazek który wybiera użytkownik w formularzu. Obrazek ma nie przechodzić przez mój serwer. Chcę aby był załadowany bezpośrednio z komputera użytkownika i wyświetlony w przeglądarce. Czy jest na to jakiś sposób?
Chodzi o to aby użytkownik załadował obrazek, zaznaczył obszar kadrowania i dopiero po tym wysłał obrazek wraz z koordynatami kadrowania. Nie mam tylko pojęcia jak załadować wybrany przez niego obrazek do przeglądarki. Powtarzam, obrazek ma nie przechodzić przez serwer. Z góry dziękuję za każde sugestie i pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Powtarzam, obrazek ma nie przechodzić przez serwer. Co najwyżej flash. Wiele przeglądarek po prostu nie zezwoli na tak daleko idącą interakcję ze środowiskiem użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, zrobiłem edycję przez serwer jednak.
Ale narodziło mi się kolejne pytanie, nie wiem tylko czy to dobry dział(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Wczytuję obrazek z serwera, przeglądarka ładuje go sobie do pamięci. Edytuję ten obrazek, i wyświetlam go znowu. I choć edycja się udała, to obrazek wyświetlany z pamięci przeglądarki i dalej wygląda jak poprzednio. Da się nakazać przeglądarce wczytanie obrazków z serwera a nie z jej pamięci? Albo czy jest jakaś funkcja PHP lub JavaScript która Odświeża stronę? Wybaczcie jeśli to nie ten dział. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Da się nakazać przeglądarce wczytanie obrazków z serwera a nie z jej pamięci? Albo modyfikuj nagłówki przez htaccess - serwer, albo dopisuj do URL losowy ciąg znaków jako query string, np: obrazek.jpg?0g5j45d655f4g |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 01:14 |