![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Zabawę z JS zacząłem niedawno i jeszcze wszystkiego nie ogarnołem. Otóż napotkał mnie problem, ponieważ chciałbym zrobić aby wyświetlało wyniki wyszukiwania odrazu na stronie czyli w ajaxie. Problem w tym, że nie wiem jak dobrze pobrać wartość z inputa. Napisałem coś takiego i średnio działa
Mógłby mi ktoś pomóc w tej kwesti? Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz jeszcze wszystkiego nie ogarnołem, no jeszcze nie.
To co napisałeś z ajaxem nie ma nic wspólnego. No i teraz wypadałoby w jakiś sposób uruchomić ten a'la kod. Najlepiej wybrać sobie zdarzanie, po którym zostanie wywołany. Zdarzeń jest multum. Możesz np po opuszczeniu pola, po wpisaniu znaku, po wielu innych. W zależności od tego co chcesz osiągnąć wybierasz odpowiednie zdarzenie i do niego podpinasz wywołanie danej funkcji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
to może inaczej. To jest jedna funkcja. Chciałbym napisać taki skrypt który pokazuje wyniki wyszukiwania bez przeładowania strony, czyli ktoś wpisuje minimalnie 3 litery do formularza, skrypt te litery pobiera i wysyła zapytanie. I problem jest w tym, że nie pobiera danych z formularza.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat . I problem jest w tym, że nie pobiera danych z formularza. no to przeciez vokiel napisal ci kod, ktory to wlasnie robi.
|
|
|
![]()
|
|
Ale chodzi mi o kod, który pobiera cały czas a nie po kliknięciu, czyli jak wpisze sie 'a' to na stronie wyprintuje 'a', jeżeli wpisze się 'polska' to wyświetli 'polska'.
Napisałem coś takiego
To jest narazie wersja próbna więc namieszane jest. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 17:35 |