![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem techniczny i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
A więc tak, mam tablice:
Z tablicy przy pomocy pętli generuje kilka inputów typu checkbox: I teraz mam pewien problem ponieważ zastanawiam się jak aktywne checkboxy poskłądać do jednej zmiennej typu:
(tablica ma dość sporo rekordów dlatego ręcznie się nie opłaca tego wpisywać) Zapewne rozwiązanie tego problemu jest jakieś banalne tyle że na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Macie może jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie możesz po prostu przejechać wszystkich checkboxów i aktywne wrzucić do nowej mniejszej tablicy ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
nawiasem mówiąc postępując wg. Twojego sposobu stworzysz łańcuch znaków czyli 1010101011100 w zależności czy zaznaczone czy nie, dlatego proponuje mój sposób. np. pętla foreach załatwi sprawę Ten post edytował Fixus 2.11.2009, 13:40:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Generuj sobie pola w postaci tablicy czyli:
Po przesłaniu formularza wyświetli tablicę $_POST: aby zobaczyć w jakiej formie dostaniesz dane. Dalej już sobie poradzisz; jeżeli nie to spójrz na to:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Osobiście wpadłem na jeszcze coś innego:
i akurat to spełnia moje wymagania (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:58 |