![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam hipotetyczne pytanie - czy można użyć nazwy "PHP" w nazwie firmy (np. "Krzak PHP Solutions";))? Na stronie php.net znalazłem jedynie info o tym, że na pewno wymagałoby to zgody od twórców php. Czy ktoś spotkał się z przypadkiem firmy, która ma w nazwie "PHP"? -- Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi sie wydaje ze skoro jest tam kilka czasopism z nazwa PHP w tytule (PHPArchitect, PHPSolutions) i kilka produktow (phpMyAdmin, PHPAccellerator) to Krzak PHP Solutions nie będzie problemem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
php- Polscy hyper programiści (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tak możesz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zechcesz użyć innej technologii do jakiegoś celu, to co? Zmienisz nazwę firmy? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Swoją drogą, podana propozycja za bardzo kojarzy mi się z gazetą PHP Solutions. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On to podał jako przykład, przecież nikt do końca normalny nie nazwie swojej firmy "Krzak". A PHP Solutions już nie istnieje niestety (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On to podał jako przykład, przecież nikt do końca normalny nie nazwie swojej firmy "Krzak". A PHP Solutions już nie istnieje niestety (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:http://img20.imageshack.us/img20/6228/mitycznafirma.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:36 |