![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym sie dowiedzieć jak z tego skryptu php wyświetlic nazwe uzytkownika ktory sie zalogował. Np. login: Aras haslo: Aras i jak sie taka osoba zaloguje to pisze "Witaj Aras" Prosze o pomoc bo ja już nie wiem Ten post edytował aras785 1.11.2009, 01:21:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... trochę ten twój skrypt zagmatwany, ale postaram ci się pomóc i wszystko ładnie wyjaśnić. Otóż:
Jak pewnie zauważyłeś logowanie w tym skrypcie polega na pobraniu wartości zmiennych $_POST["login"] i $_POST["haslo"] a następnie sprawdzenia czy takowe występują w bazie. W takim razie nic nie stoi na przeszkodzie aby wartości te, przypisać sobie do zmiennych, np. $login i $haslo(tobie jest potrzebny tylko login). Można to zrobić przez zapytaniem MySQL i je w nim zamienić bądź już po nim kiedy ustawiamy sesję zalogowany na 1. Podam ci tylko drugi sposób żeby za bardzo nie zagmatwać. Zamiast:
dajesz:
Pozdrawiam Blame Ten post edytował Blame 1.11.2009, 08:31:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Blame
chyba coś ci nie wyszło ;-/ przeciez ja jeszcze nie mam $login. To raczej powinno być
mam racje? niestety twój sposób nie chodzi ;-/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Blame chyba coś ci nie wyszło ;-/ przeciez ja jeszcze nie mam $login. To raczej powinno być No tak zapomniałem (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) . No ale powiedzmy, że był to błąd popełniony specjalnie żeby sprawdzić twoją wiedzę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . A jeśli kod który podałeś wyciąłeś z pliku to nie dziwie się że nie działa, bo w $login = $_POST['login]; brakuje ci apostrofu, nawet forum ci to ładnie pokolorowało. Ten post edytował Blame 1.11.2009, 19:33:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:14 |