![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o co chodzi w tym php 5.3
sciaglem najnowsza wersje xampp 1.7.2 jest tam php 5.3 wszystko zostalo zainstalowane pomyslnie, nastepnie wrzucam swoje skrypty ktore chodza dobrze na php 4 i php 5.2.4 a tu pojawia sie zonk mianowicie chodzi o to ze kod php w ogole jest nie interpretowany i po wejsciu na strone wyswietla sie kod php tak jakbym otworzyl ten plik w jakis edytorze php no i tak po calym dniu kombinowania z ta wersja postanowilem zainstalowac xampp 1.7.1 jest tam php 5.2.9 no i jak sie okazalo wszystko dziala bez problemu wie ktos o co moze z tym chodzic ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakie używasz znaczniki php, tak <? czy tak <?php
Bo jak pierwsza metodą musisz short_open_tag w php.ini ustawić na 1. Możesz mieć w jednym pliku, źle utworzone i wywali ci kod Ten post edytował potreb 31.10.2009, 19:13:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uyzwalem tej pierwszej metody ale pozniej pozmienialem to na <?php ale mi to i tak wywalolo mi kod
i jakies bledy typu ze nie moze znalesc jakiejs funkcji a funkcje te byly includowane w plikach a on jakby w ogole tego nie widzial |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Poczytaj o roznicach miedzy wersjami, to jest jeden powod dla ktorego nie zainstalowalem jeszcze 5.3 bo pracuje nad pewnym projektem i nie mam czasu go przerobic na 5.3.....trzeba pokombinowac i dostosowac kod do wersji 5.3, male szanse ze od razu pojdzie Ci po zmianie wersji.....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Aż takich wielkich różnic nie ma. Nalezy pamiętać o niektórych funkcjach które są "zdeprecjonowane" tylko tyle np ereg, # jako komentarz w plikach ini parsowany przez parse_ini_file.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Miałem to samo u siebie na linuxie, pomogło dodanie linii:
Include /etc/httpd/conf/extra/php5_module.conf po LoadModule php5_module modules/libphp5.so Nie wiem gdzie Ty masz php5_module.conf ale warto wyszukać, po tej operacji powinno działać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:32 |