![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam kolejny problem, który polega na zmieniającej się ramce. Jak widzimy na pierwszym screenie ta biała ramka na której znajduje się tekst zwinęła się, a chciałbym żeby się nie zwijała niestety nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Chciałbym aby była ona w stałej szerokości. 1. http://www.vpx.pl/zdjecie,zle9.html 2. http://www.vpx.pl/zdjecie,dobrze2.html Proszę o pomoc. Pozdrawiam, boleK |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na background-color lub overflow: auto.
A druga sprawa obrazek to nie kod. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod /* ############################ ## WebText by szok ## ## www.webcoding.shost.pl ## ## sz0k@poczta.fm ## ############################ */ body { color: #333; font-family: Tahoma,Verdana, Arial, Trebuchet MS, Sans-Serif, Georgia, Courier, Times New Roman, Serif; font-size:11px; margin: 0px 0px 10px 0px; padding: 0px 0px 0px 0px; text-align: center; background-color: #9e9e9e; } TD { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; } TR { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; } TABLE { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; border-collapse: collapse; } BR { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; } A { COLOR: navy; TEXT-DECORATION: none; FONT-SIZE: 11px; } FONT { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; } A:link { COLOR: #8a8a8a; TEXT-DECORATION: none } A:active { COLOR: #336600; TEXT-DECORATION: none } A:visited { COLOR: #8a8a8a; TEXT-DECORATION: none } A:hover { COLOR: #778BB1; TEXT-DECORATION: none } TEXTAREA { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; border: 1px solid silver; } .option { FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana, sans-serif, Sans; color: #797979; } .ramka { vertical-align:top; width:935px; border:2px solid silver; background-color:white; margin-left:auto; margin-right:auto; margin-top:10px; } .logo { width:100%; padding:3px; text-align:left; } .menu { vertical-align:top; padding-left:6px; padding-top:3px; padding-right:3px; padding-bottom:3px; width:170px; } .tresc { vertical-align:top; width:540px; } /*Aktualnosci*/ .news_tytul p { float: left; color: #072A66; font-size: 12px; font-weight: bold; text-align:left; color: #ededed; width:505px; } .news_belka { background:url(images/cellpic2.png) no-repeat; width:535px; padding-bottom:5px; padding-left:25px; float:right; height:45px; } .news_tresc { text-align: center; padding-left:15px; padding-right:15px; } .news_tresc p { text-align: left; padding-right:15px; font-weight: normal; } .news_koment { background: url(images/news_down.png) no-repeat; width:511px; height: 22px; padding-bottom:5px; padding-left:20px; float: right; } .koment { font-size: 10px; text-align:left; color: #ededed; margin: 2px 0 0 0; width:505px; } .koment a { color: #ededed; font-size: 10px; } .koment a:hover { color: #778BB1; font-size: 10px; } /*Menu*/ .menu_tytul { margin-bottom:5px; font-size: 12px; font-weight: bold; color: #ededed; text-align: center; } .menu_belka{ background: url("images/cellpic.png") no-repeat; width: 160px; height: 25px; } .menu_nawigacja { padding-left:8px; margin-bottom:8px; padding-bottom: 0px; text-align:left; } .menu_statystyki { padding-left:8px; margin-bottom:8px; padding-bottom: 0px; text-align:left; } /*Komentarze*/ .komentarze { vertical-align:top; width:540px; padding-left:3px; padding-top:3px; padding-right:3px; padding-bottom:6px; border:1px solid silver; } .tresc_koment { font-size: 11px; text-align:left; font-weight: normal; margin: 2px 6px 0 15px; } .dodal { font-size: 10px; text-align:left; margin: 0px 0 0 5px; } /*Nowości*/ #nowosci { background: #F4E7EA; border: 1px solid #986265; margin: 1px 25px 0 20px; padding: 0 0 0 5px; } #logg p { background: transparent !important; border: 0 !important; font-size: 10px; font-weight: normal; letter-spacing: 0; margin: 0 !important; padding: 0 0 0 0; text-align: right; } /*Panel logowania*/ .konto { font-size: 10px; margin: 0px 0 0 5px; } .logowanie input{ background: #FFF; border: 1px solid #999; color: #072A66; font-size: 10px; padding: 3px; vertical-align: middle; width: 60px; } .logowanie input.button{ background: transparent; border: 0; color: #072A66; vertical-align: middle; } /*Rejestracja*/ .rejestracja { vertical-align:top; padding-left:5px; padding-top:3px; padding-right:3px; padding-bottom:6px; border:1px solid silver;; } .naglowek b { float: center; font-size: 12px; } /*Edycja danych*/ .ramka_edytuj { vertical-align:top; padding-left:0px; padding-top:3px; padding-right:3px; padding-bottom:6px; border:1px solid silver;; } .edytuj_ustawienia{ font-size: 12px; text-align:left; font-weight: normal; margin: 2px 6px 0 15px;} Tak wygląda kod (nie śmiejcie się bo jestem początkujący) i nadal nie wiem co może powodować taką zmianę, a twoja wypowiedź mi nie pomogła. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy css to też html?? Nie wiadomo co do czego, w firefoxie ctrl+u to źródło.
Ten post edytował potreb 30.10.2009, 18:52:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem stronę na hosting www.bolek.hekko.pl/strona
|
|
|
![]()
|
|
Małe uwagi co do skryptu. Jeżeli używasz firefox zainstaluj sobie dodatek html validator, trochę masz błędów w kodzie.
Co do strony, którą wkleiłeś u mnie problem znikającej ramki nie istnieje: Firefox 3.5 IE6, nie wiem jakiej przeglądarki używasz po screene niby firefox, ale która wersja?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dość dziwna sytuacja gdyż na IE również nie mam tego błędów, ale już na FF 3.5 ten błąd jest. Dodatek oczywiście zainstalowałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:14 |