![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
jestem dość zielona jeśli chodzi o programowanie. Zrobiłam sobie ładowanie obrazków itd. ale mam problem.... potrzebuję pomocy ponieważ chciałabym aby zawartość pliku 1.txt wyświetlał się w polu textowym po kliknięciu na obrazek na stronie. czy ktoś z was mógłby mnie pokierować? Pozdrawiam Lee ps. jeśli nie ten dział proszę o przeniesienie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Strona może czy nie ma się zmienić? Jeśli to pierwsze to umieśc obrazek w linku (znacznik A) oraz zrób nową stronę z textarea, gdzie załadujesz zawartość pliku poprzez funkcję choćby file_get_contents().
Jeśli to drugie to pozostaje AJAX wywoływany zdarzeniem onClick na obrazku, pobierający zawartość pliku z serwera i wrzucający go do textarea. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ma to wyglądać tak:
jest obrazek pod nim pole textowe. > klik> i w polu textowym wyświetla sie zawartość pliku docelowo chciała bym mieć więcej obrazków i pól textowych ale zasada ta sama... pozdrawiam Lee |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I gotowe. Obrazków i plików do wyświetlania ich zawartości może być teraz dowolna ilość. Ten post edytował sadistic_son 21.10.2009, 16:00:53 |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziekuję! miło że mi pomogłeś samej zajeło bymi to chyba wieki.... aczkolwiek poszłam za wskazówkami kolegi poprzednika.
Oczywiście wszystko działa jak należy. Reasumując zaczyna mi się to sklejac w całośc. Mam ostateczne pytanie. Gdybym chciała mi coś takiego. 1. Na serwerze mam zestawy par plików (1.jpg, 1.txt), (2.jpg,2.txt),...(n.jpg,n.txt) 2. koncepcja jest taka: wyświetlam wszystkie pliki graficzne i w zależności w który kliknę to taki plik textowy wyświetla mi się w textarea (chodzi o to by nie mnożyć pól textowych) Dało by się tak zrobić? Bardzo dziękuję jeszcze raz za dotychczasową pomoc Lee |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nom tak narzędzie dobre tylko jak to połączyć z kodem sadistica, bo na bazie tego zaczęłam budować całość...(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
pozdrawiam Lee |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
wczytujesz do tablicy za pomocą glob nazwy plików, potem je wyświetlasz za pomocą foreach iterujesz po każdym elemencie.
|
|
|
![]()
|
|
ok dobra biorę się za to, nie wiem czy sie uda.... php i kobieta to złe zestawienie jak widać
|
|
|
![]()
|
|
spróbuj, napisz coś ewentualnie poprawimy pomożemy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz wyświetli wszystkie jotpegi z folderu. Pole textowe tylko jedno i w zależności od tego w który klikniesz to plik txt o tej samej nazwie co jpg pojawi sie w textarea. O to chodziło? Ten post edytował sadistic_son 21.10.2009, 18:26:38 |
|
|
![]()
|
|
zdążyłam zrobi wczytywanie do tabllicy okrężnym sposobem a widzę, że tutaj gotowe działające rozwiązanie.... dziękuję bardzo!
pozdrawiam Lee |
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:24 |