![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od razu przepraszam za moje pytanie ale bardzo mnie to interesuje ...
Otóż w jakim kierunku mam zacząć naukę by móc włamać się na własną stronę www ? Wiem, że to strasznie głupie pytanie ale chciałbym posiąść taką wiedzę ...(nie po to , żeby kombinować z innymi serwisami itd, itp) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sql injection, session hijacking, biblioteka cURL będzie pomocnym narzędziem, ataki XSS..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OO dzięki , o to mi własnie się rozchodziło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) thx ...zaczynam zabawę :-)
Pomogłeś wpada na twoje konto Ten post edytował kamillo121 18.10.2009, 17:30:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz co jest słabą stroną w twoich skryptach i weź się za jej usprawnianie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ja zaczynałem od baz danych.
|
|
|
![]()
|
|
Ok , najpierw poczytam o tych atakach a potem spróbuje coś pokombinować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób sobie podział:
1. Po stronie przeglądarki: XSS, CSRF, manipulowanie łańcuchem żądania, polami formularza, nagłówkami żądania HTTP, wartościami ciasteczek 2. Po stronie serwera: session hijacking, session fixation, session poisoning, session injection, external include, register globals, DoS, iniekcja poleceń systemowych, HTTP Response Splitting, Absolute Path Traversal, Cache Poisoning, Full Path Disclosure, SSI (Server-Side Includes), 3. Baza danych: SQL injection, XPATH Injection i inne... Oczywiście metody się przenikają, wykonanie SQL Injection następuje np w wyniku XSS (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Ohoho trochę tego widzę jest :-)
Ale co tam ..... zima idzie, dużo czasu będę miał (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) Dzięki :-) |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę zmienić tytuł tematu ma on opisywać problem. W innym wypadku wątek zostanie zamknięty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:34 |