![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, przekazuję dwie zmienne ($zmienna1 i $zmienna2) do skryptu w którym wywołuję funkcję system(). Wywołana funkcja system() wywołuje kolejny skrypt php, któremu muszę przekazać $zmienna1 i $zmienna2. W jaki sposób to można zrobić? Szukałem i nie mogłem znaleźć, a pewnie to jest banalnie proste... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz przekazać zmiennych funkcji system w postaci system($zmienna1, $zmienna2)?
Oczywiście lepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłoby zastosowanie programowania obiektowego. W ostateczności możesz użyć globali. Ten post edytował Kildyt 18.10.2009, 12:36:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie chodzi mi o funkcje która sam stworzyłem i nazwałem system (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , tylko o tą
system() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie chodzi mi o funkcje która sam stworzyłem i nazwałem system (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , tylko o tą system() Wybacz, moje niedoświadczenie w php wychodzi bokiem. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nie mogę ci pomóc z tą funkcją, ale co do zasięgu zmiennych możesz użyć global (kiepskie rozwiązanie), albo jeszcze zdefiniować te zmienne jako stałe. Mimo wielkich pozorów moja rada co do programowania obiektowego nie była taka głupia. Z tego co wiem array_filter pozawala na wywołanie funkcji w klasie dzięki zastosowaniu tablicy z dwoma wartościami: nazwa klasy i funkcji. Nie wiem czy to by zadziało z system() ponieważ nie miałem styczności z tą funkcją. Ten post edytował Kildyt 18.10.2009, 12:53:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:32 |