![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym stworzyć portal z njusami pojawiającymi się na stronie głównej, artykułami, recenzjami (w przydzielonych do tego działach). Chciałbym, żeby na stronie była możliwość logowania, osoba zalogowana będzie mogła dodawać komentarze, będą moderatorzy i admini posiadający dodatkowe prawa wstawiania njusów etc. Chciałbym też wkleić jakiegoś shoutboxa. - newsy - komentarze - shoutbox - logowanie/rejestracja Mam gotową stronę zrobioną w html. Moje pytanie z czego mógłbym skorzystać, aby dodać poszczególne punkty. Od podstaw... Z góry dzięki, każdemu zainteresowanemu, pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) poprzedni temat umieściłem w złym dziale, przepraszam za dubble |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Chcesz "lepić" tę funkcjonalność z gotowych skryptów? Może łatwiej przerobić Twoją stronę na skórkę/theme do jakiegoś CMSa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
raczej chciałem wszystko posklejać od początku, przy okazji nauczyć się czegoś więcej... strona będzie miała szersze zastosowanie więc nie chce jej wrzucac jako szablon na gotowca...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Tylko jak będziesz to "lepić" to poszczególne skrypty same się ze sobą nie połączą. Nie będziesz mógł po prostu zalogować się w panelu administracyjnym i zarządzać jednocześnie np. aktualnościami strony i shoutboxem. Jeżeli nadal chcesz poszczególnych rozwiązań to pod hasłem darmowe skrypty php znajdziesz tysiące wyników. Wybierz to, co najbardziej Ci odpowiada funkcjonalnością. Nie wiem jak Ci mam w tym miejscu pomóc.
PS. Nie wiem czym jest "szersze zastosowanie", którego nie obsłuży np. Drupal, a obsłużą pojedyncze proste skrypty (IMG:style_emoticons/default/party.gif) . Piszesz, że nie chcesz wrzucać na gotowca, ale nie chcesz też pisać poszczególnych funkcjonalności tylko je łączyć... crazy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Więc może doradzisz mi co byłoby najlepsze w takiej sytuacji jakiej jestem, co powinienem zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Osobiście pobawiłabym się Drupalem. Instalując dodatki do niego i robiąc skórkę z tego co masz sporo się nauczysz. Może nie stricte z PHP, ale zawsze to doświadczenie z zarządzania zawartością. Niestety spora część informacji nt zaawansowanego zarządzania Drupalem jest w języku angielskim - jeżeli obcy język to nie przeszkoda to polecam właśnie Drupala.
Jeżeli jesteś bardzo początkujący i na bakier z j.angielskim, może zainstaluj joomlę i zrób do niej skórkę? Po prostu obawiam się, że montując coś z kilku skryptów, przy (jak mniemam) minimalnej znajomości PHP nie ma sensu. Zmęczysz się i nic dobrego z tego nie wyjdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Lepiej powoli, najpierw gotowy CMS + własna skórka, potem reszta świata (IMG:style_emoticons/default/party.gif) . Powodzenia! |
|
|
![]()
|
|
dzięki za zainteresowanie, popróbuje coś w ten deseń (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:37 |