![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2009 Skąd: Węgrów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie pragnę się przywitać i przedstawić się , Nazywam się Arek, Witam was wszystkich. A teraz meritum mojego tematu. Mamy sobie miejscę do wpisywania textu na stronie, gdzie jest miejsce na wpisanie kodu, po wpisaniu którym i wciśnięciu przycisku, uzyskujemy albo odpowiedz negatywną albo zostaje rozsunięta zawartość strony w tym wypadku będzie to formularz z którego dane są zapisywane w bazie danych, tą cześć zrobiłem bez problemu , problem tkwi właśnie w tym miejscu wpisywania tego kodu, nie jestem w stanie tego wykonać a jest mi to bardzo potrzebne, ilość haseł musi być edytowalna, chodzi mi tutaj o ilość tych haseł oraz ich treść, Mam nadzieje że wytłumaczyłem to w miarę zrozumiale:) Pozdrawiam, Arek Ps. przepraszam za moje "łopatologiczne" tłumaczenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to robisz w bazie danych x rekordów, każdy w md5 i jest to hasło.
Następnie pobierasz wszystkie przez php i w zależności od tego ile ich jest ( count(); ) tyle wyświetlasz pól formularza na hasła. Przy sprawdzaniu, kodujesz je do md5 i sprawdzasz, czy są takie same jak te w bazie danych i tyle. Zakładamy, że hasła muszą być wpisane w kolejności takiej, jakiej są w bazie, bo skrypt wtedy łatwiejszy. Ten post edytował Dumdas 10.10.2009, 11:46:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2009 Skąd: Węgrów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczekaj poczekaj, hasła nie będą sprawdzane po kolei. Hasło to człowiek będzie otrzymywał od osoby która poleca serwis, i dopiero gdy ten ktoś wpisze to hasło w odpowiednie pole kliknie dalej rozsunie mu się formularz, dlatego ilość haseł musi być edytowalna, bo będzie ona zależała od ilości polecających osób. do tego po kliknięciu dalej dobrze było by gdyby to hasło zostało w miejscu wpisania i po wypełnieniu formularza wysłane razem z formularzem, u mnie problem tkwi w miejscu tego sprawdzenia hasła. nie mam pojęcia jak to zrobić.
Mam nadzieje że teraz napisałem bardziej zrozumiale.. I jak bym mógł prosić przykładowe kody, byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to rekordy w bazie nie są statyczne, możesz je edytować przez PHP. Przy zaproszeniu np. dajesz funkcję, która wysyła gdzieś tam hasło a potem dodaje do bazy rekord z hasłem zakodowanym przy md5.
Przy wykorzystaniu hasła, inna funkcja bd to hasło usuwać.
Co do hasła wpisanego w formularz, które ma tam zostać, to wystarczy coś takiego:
Wtedy jeżeli $POST['pass'] nie będzie miało wartości - pole będzie czyste. Jeżeli będzie miało wartość - zostanie ona wpisana w pole i będzie gotowa do dalszego przesłania. Wszystko pisane na bieżąco, a skrypty nie pełne, tylko obrazowe (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Wtedy jeżeli $POST['pass'] nie będzie miało wartości - pole będzie czyste. Jeżeli będzie miało wartość - zostanie ona wpisana w pole i będzie gotowa do dalszego przesłania. Jeżeli będzie miało wartość zostanie rozsunięta dalsza cześć formularzu i pole będzie gotowe do dalszego przesyłania, coś takiego jak zrobić, jak byś wiedział to będziesz moim guru (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To sprawdzi poprawność hasła i jeżeli będzie ono poprawne to zatrzyma je i będzie gotowe do przesyłania go dalej, a mi chodzi o to by sprawdziło i jezeli jest poprawne rozsunęło moj formularz i było gotowe do przesyłania dalej
|
|
|
![]()
|
|
Czyli chcesz do tego jeszcze sprawdzanie poprawności?
|
|
|
![]()
|
|
działa (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif)
tylko mam jeszcze kilka problemów (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) przepraszam ze tak Cie męcze Dumdas
ale jakoś nie chce mi wyświetlić tej zmiennej w tym formularzu. a teraz kod wysyłający dane
w bazie mam 2 wartości hasło i ile i chciałbym żeby przy wysłaniu formularza do danego hasła doliczał + 1 w wartości ile |
|
|
![]()
|
|
to co innego niż
(IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) doliczanie:
Musi być ++$ilosc, a nie $ilosc++. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\Program Files\WebServ\httpd\test.php on line 18
linijka 18 to
(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Ten post edytował aresop 10.10.2009, 15:09:45 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, poradziliśmy sobie z aresopem na gg. Raz input był wyświetlany przez echo, a raz normalnie, ale już ok wszystko.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:07 |