![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam do was pytanie: Czy da się (a jeżeli tak - to jak) odebrać dane wysłane metodą post i get przez serwer z którym się łączymy cURL'em? Czyli np. łączę się z plikiem example.php do którego wysyłam zmienną $_POST['zmienna'] = true; a ten odpowiada mi $_POST['dane'] = 'zmienna'; lub jakkolwiek inaczej i chodzi o to, żebym mógł odczytać wartość $_POST['dane']. Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe... serwer nie ma prawa do Ciebie wysłać żadnych danych GET lub POST. nie ma takiej opcji w teraźniejszym HTTP
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Tzn. chodzi mi o coś w stylu wysyłania danych przez formularz metodą POST na inną stronę, tylko żebym ja mógł te zmienne odczytać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a ten odpowiada mi $_POST['dane'] = 'zmienna'; lub jakkolwiek inaczej i chodzi o to, żebym mógł odczytać wartość $_POST['dane']. Z góry dzięki. Postaraj się wytłumaczyć tą część w inny sposób, a najlepiej dobry sposób (czyli opisać to, co robi serwer), ponieważ na razie ten opis jest po prostu niezrozumiały. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłając żądanie CURLem POST lub GET na podany URL dane zwróć w treści odpowiedzi (treści zwróconej "strony") np. w postaci JSONa, XMLa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@up
XMLem to wiem, ale sytuacja jest taka, że chcę przeglądać bezpośrednio zmienne a nie XMLa. @topic Więc jeszcze raz postaram się wytłumaczyć - tym razem mam nadzieję dobrze ![]() A więc tak: CURLem łączę się z example.com/index.php. Wysyłam do niego np zmienną $_POST['wyslano'] = true. Teraz index.php z example.com sprawdza czy zmienna $_POST['wyslano'] ma wartość true. Jeżeli tak - wysyła żądanioe do jakiejś tam strony np. walidującej formularz, a ta przesyła do index.php $_POST['valid'] = true;. I teraz pytanie: Jak mogę odczytać zmienną $_POST['valid']? Odświeżam, bo nadal nie otrzymałem odpowiedzi, a sprawa aktualna ![]() Ten post edytował Dumdas 10.10.2009, 11:47:34 |
|
|
![]()
|
|
@up XMLem to wiem, ale sytuacja jest taka, że chcę przeglądać bezpośrednio zmienne a nie XMLa. @topic Więc jeszcze raz postaram się wytłumaczyć - tym razem mam nadzieję dobrze ![]() A więc tak: CURLem łączę się z example.com/index.php. Wysyłam do niego np zmienną $_POST['wyslano'] = true. Teraz index.php z example.com sprawdza czy zmienna $_POST['wyslano'] ma wartość true. Jeżeli tak - wysyła żądanioe do jakiejś tam strony np. walidującej formularz, a ta przesyła do index.php $_POST['valid'] = true;. I teraz pytanie: Jak mogę odczytać zmienną $_POST['valid']? Odświeżam, bo nadal nie otrzymałem odpowiedzi, a sprawa aktualna ![]() wyechuj cokolwiek, np. 1 jesli poprawne i 0 jesli niepoprawne. ustawiasz curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); i patrzysz co zwrocila strona (0 czy 1) -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
$_POST['valid'] nie jest wyświetlana na index.php, a jedynie wysyłana do index.php przez stronę walidującą.
|
|
|
![]()
|
|
$_POST['valid'] nie jest wyświetlana na index.php, a jedynie wysyłana do index.php przez stronę walidującą. Tak. I jak ją odbierze to może zadecydować co wyświetlić w zależności od tego, co otrzyma. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
No tak, ale to nie zmienia faktu, że chciałbym odczytać wartość $_POST['valid'] bo przy takim kodzie:
przy wyświetleniu dobrze nie bd wiedział, czy $_POST['valid'] == 1 czy 2. Problem nietypowy, wiem. Ale cóż... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:53 |