![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Otoż chciałbym udekorować element file tak samo jak pole text czy textarea. Niestety w momencie dodania obiektu file do formularza otrzymuje błąd: Kod Warning: No file decorator found... unable to render file element in C:\wamp\www\library\Zend\Form\Element.php on line 1931 Gdy z typu pola zmienie z file na text to wszystko działa poprawnie. Na to wygląda że pole file nie przyjmuje mojego dekoratora Cały kod
Jak w takim razie udekorować pole typu file ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brakuje dekoratora File (Zend_Form_Decorator_File)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki !
Rozwiązanie było proste i praktycznie w zasięgu ręki. hehe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 1 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam takie pytanie co mi właściwie daje używanie dekoratorow nie mogę dać np setAttrib class coś ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w uproszczeniu setAttrib() ma kontrole nad samym <input /> a dekoratory nad jego otoczeniem
|
|
|
![]()
|
|
Dekoratory to piękna sprawa, jeszcze piekniej by było gdyby wszystko działalo poprawnie w polu typu file.
MOżna powiedzieć że wszystko działa z takim wyjątkiem że zamiast jednego pola typu file na ekranie widze ich dwa :/ Moj dekorator pola file o nazwie photo
W tym przypadku na ekranie mam 2 pola file. po usunięciu z dekoratora: array('ViewHelper'), a dokładnie
Działa lepiej z tym wyjątkiem że dekoruje divem o nazwie class="element-group" tylko samego labela pomijajać pole input/file. To powoduje że formularz nie wygląda tak jak powinien bo <div class="element-group"> powinien zawierać w sobie labela oraz pole input. Jednak tak nie jest (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Poprawia ten problem dodanie z powrotem: array('ViewHelper'), ale wtedy widze 2 pola input/file :/ Edit -------------------------------------- OK znalazłem rozwiąznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Sajrox 7.10.2009, 14:39:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 18:21 |