![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie, proste menu:
<li><a href="#">Kontakt</a></li> <li><a href="#">O nas</a></li> <li><a href="#">Pomoc</a></li> <li><a href="#">Blabla</a></li> <li <?php echo (basename($_SERVER['REQUEST_URI'])=='/index.php?link=test/index'? 'class="active' : '');?>"><a href="index.php?link=Test/index">Test</a></li> <li><a href="#">Home</a></li> Jezeli jest ktos uprzejmy i przerobi mi to aby dzialalo bede wdzieczny, oczywiscie chodzi o podswietlenie przycisku poprzez <li class="active"> na aktywnej stronie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym proponował tak:
Na początku każdej strony deklarujesz sobie zmienną $page np. $page=kontakt; , $page='onas'; itp. itd. Następnie przy menu robisz tak: Teraz w zależności od tego jaka strona jest aktywna string class=active zostanie wyświetlony tylko dla tej strony. Ten post edytował sadistic_son 7.10.2009, 01:35:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za pomoc, znalazlem chyba cos prostszego, nie trzeba dodawac na kazdej podstronie.
Moze Komus sie przyda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kod <?php $arrpages = array(); $arrpages['/index.php?link=kontakt/index'] = 'Kontakt'; $arrpages['/index.php?link=onas/index'] = 'Onas'; $arrpages['/index.php?link=galeria/index'] = 'Galeria'; $arrpages['/'] = 'Home'; foreach($arrpages as $key => $value) { if ($_SERVER['REQUEST_URI'] == $key) { print('<li class="active">'.$value.'</li>'); } else { print('<li><a href='.$key.'>'.$value.'</a></li>'); } } ?> Chyba śmiga ok. Dziekuje jeszcze raz za pomoc. Ten post edytował omajgat 7.10.2009, 03:45:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 16:46 |