Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne][JavaScript][PHP]upload plików działał a nie działa
deha21

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Ulepszałem swój skrypt przeglądarki plików i przerzucałem się na nowy serwer (masternet). Po paru problemach - trzeba było zmienić obsługę na PHP5 oraz wyłączyć dla pliku uploadującego safe mode.
I ładnie wszystko działało. Przy okazji kombinowałem z CHMODami bo musiałem odpowiednim katalogom je nadać, żeby można było zarządzać w nich plikami.
Niestety po paru dniach nie działa upload. Wszystko inne się da - przenosić pliki, usuwać, zmieniać nazwy. Więc CHMODy chyba są ok. Niestety nie da się wgrać :/
Zapytałem się czy na serwerze coś robili bo skrypt mi przestał działać ale odpisali że nic nie robili ostatnio. A więc to moja wina. Plik uploadujący jest dobry bo skopiowany ze starej wersji strony (gdzie działa nadal).

Stuktura plików:
  1. --pliki
  2. -----images
  3. -----video
  4. --browser
  5. -----upload (w tym folderze znajduje się upload.php oraz htacces z SecFilterEngine Off, SecFilterScanPOST On - trzeba było tak zrobić żeby skrypt uploadu działał)
  6. -----index.php (w nim otwiera się przeglądarka)
  7. -----js (folder w którym są pliki JS i Flasha bo skrypt uploadu jest przez nie obsługiwany - chodziło tu o możliwość multiuploadu a tylko flash to umożliwia)

Mam pytanie czy może muszę ustawić jakieś specjalne CHMODy dla plików wykonujących? Jaka może być inna przyczyna takiego zachowania?

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Wiktor P.

-----

A czy działa ci funkcja chmod() na nowym hostingu ?

Mi dla przykładu na Active24 nie działała.
W takich przypadkach zaczynają się problemy.
+Quote Post
deha21

-----

Chmod() działa. Dziwne tylko że nie działa mkdir z ustanowieniem praw od razu przy tworzeniu ale to w sumie nieważne bo można chmodem.

EDIT:
Już naprawiłem. Chodziło o to, że plik wykonujący upload nie może być w innym folderze niż plik z którego wywołuje się upload.

Ten post edytował deha21 7.10.2009, 11:46:15
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:14