![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam kiedys tworzylem stronke, ktorej tworzenie porzucilem
2 dni temu powrocilem do kodowania i postanowilem ja ukonczyc Wczoraj stworzylem przypominanie hasla, a dzisiaj chcialem zrobic kod aktywacyjny Stworzylem 2 nowe tabele w mysql
a w kodzie dopisalem niezbedne linijki oraz funkcje mail(); Moj kod wyglada tak:
Kod, ktory dodalem zaznaczylem kursywą Zapytanie wogole sie nie wykonuje i zwraca mi pusta strone, bez zadnego bledu itd. Co jest nie tak w tym kodzie? Prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słyszałeś o takim czymś jak mysql_error(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 5 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
5 spraw:
1. nie widzę, który fragment kodu jest kursywą. Albo nie zaznaczyłeś, albo w [code] go nie widać, albo jestem niedowidomy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) 2.
Jeśli "aktywny" będzie booleanowską wartością, to po co rezerwować 40 razy więcej miejsca niż potrzeba? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) 3. ściągnę z poprzednika: mysql_error() 4. wstawiłeś chyba 2 nowe pola, a nie 2 nowe tabele (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) 5. W linii 22. masz wywołanie echo z jakiś tam info. Skoro się nie wyświetla, jak mówisz jest pusta strona, to znaczy że albo $ile jest różne od zera, albo nr secure się nie zgadza lub nie jest ustawiony albo któryś z wcześniejszych if'ów. Wystarczyłoby, dla lepszej diagnozy na początek, dorzucić: i sprawdził, czy wartości z formularza prawidłowo się przesyłają. Poza tym, jak pisał potreb, dorzuć mysql_error() po każdym zapytaniu. Ten post edytował dantes 1.10.2009, 18:36:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:25 |