|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
mam skrypt, który pobiera plik .zip, rozpakowywuje z niego plik .xml i parsuje go wpisując odpowiednie dane do bazy danych. Zauważyłem, że problem występuje tylko w linijce z funkcją:
Pojawiają się błędy takie jak: Memory allocation failed lub parser error : Memory allocation failed : xmlSAX2 dodałem więc do pliku aby zwiększyć limit pomięci (plik xml waży prawie 70 MB) Niestety to nie pomogło (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Co mam robić?? Z góry bardzo dziękuję za pomoc OK już sobie z tym poradziłem Teraz jednak wyskakuje mi taki błąd: Cytat Malformed header from CGI script: php526 in free(): error: modified (chunk-) pointer php526 in free(): error: recursive call Szukałem już o tym błędzie na forum, ale nie wiele z tego wszystkiego rozumiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
A nie możesz parsować XML przez XMLReader? SimpleXML jest ok, ale do pewnych rozmiarów. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
A mógłbyś napisać do jakich rozmiarów jest odpowiedni SimpleXML, a do jakich XMLReader (oczywiście orientacyjnie) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Simplexml jak sama nazwa wskazuje jest do prostych plików (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Wczytuje sobie cały taki plik i na nim operuje. XmlReader: "The reader acts as a cursor going forward on the document stream and stopping at each node on the way" - z manuala. Z resztą co ja ci będę opowiadał, jak sam sobie możesz spojrzeć w jaki sposób pracuje się na pierwszym: http://pl2.php.net/manual/en/intro.simplexml.php i drugim: http://pl2.php.net/manual/en/intro.xmlreader.php .
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 03:14 |