![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?
$sql=mysql_connect("localhost","root",""); $baza=mysql_select_db("blog"); $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE miesiac='$miesiac' LIMIT 0,31"); $b=1; WHILE($b<=31){ WHILE($dni=mysql_fetch_array($zapytanie)){ $dni2="$dni[4]"; } if($dni2!="$b"){echo" $b ";} else{echo" <b>$dni2</b> ";} $b++; } ?> powyzczy kod ma wyswietlac wszystkie dni z danego miesiaca, a te ktore znajduja sie w bazie danych maja byc pogrubione.. niestety zwraca mi jedynie pierwszy rekord. gdzie blad?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kod <?
$sql=mysql_connect("localhost","root",""); $baza=mysql_select_db("blog"); $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE miesiac='$miesiac' LIMIT 0,31"); $b=1; WHILE($b<=31){ WHILE($dni=mysql_fetch_array($zapytanie)){ $dni2="$dni[4]"; } if($dni2!="$b"){echo" $b ";} else{echo" <b>$dni2</b> ";} $b++; } ?> powyzczy kod ma wyswietlac wszystkie dni z danego miesiaca, a te ktore znajduja sie w bazie danych maja byc pogrubione.. niestety zwraca mi jedynie pierwszy rekord. gdzie blad?? rozwiazanie: wrzucic tego if-else do wewnetrznego while'a albo po prsotu polaczyc oba while -> while($b<=31 && $dni=mysql_fetch_array($zapytanie)) { ..} -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety obydwa rozwiazania niedzialaja.. pierwsze zwraca tyle razey ile jest rekordow w tabeli liczbe 1, a drugie zwraca tyle razy liczy w danej kolejnosci.. dwa rekordy = 1 2
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niestety obydwa rozwiazania niedzialaja.. pierwsze zwraca tyle razey ile jest rekordow w tabeli liczbe 1, a drugie zwraca tyle razy liczy w danej kolejnosci.. dwa rekordy = 1 2 :( [?]
ja widze tylko jedno rozwiazanie ;) i jakas moja sugestie co do tego jak moglo by wygladac drugie. zarzekac sie nie beda ale powinno dzialac ;) -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Kod <?
$sql=mysql_connect("localhost","root",""); $baza=mysql_select_db("blog"); $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE miesiac='$miesiac' LIMIT 0,31"); $b=1; WHILE($b<=31){ WHILE($dni=mysql_fetch_array($zapytanie)){ $dni2="$dni[4]"; if($dni2!="$b"){echo" $b ";} else{echo" <a href="index.php?pokaz=blog&mod=arch&dzien=$dni2&miesiac=$miesiac&rok=$rok">$dni2</a> ";} } $b++; } ?> lub Kod <?
$sql=mysql_connect("localhost","root",""); $baza=mysql_select_db("blog"); $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE miesiac='$miesiac' LIMIT 0,31"); $b=1; WHILE($b<=31 && $dni=mysql_fetch_array($zapytanie)){ $dni2="$dni[4]"; if($dni2!="$b"){echo" $b ";} else{echo" <a href="index.php?pokaz=blog&mod=arch&dzien=$dni2&miesiac=$miesiac&rok=$rok">$dni2</a> ";} } $b++; } ?> hmmm... mi raczej niedziala... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwroc uwage gdzie masz $b++ i gdzie to powinno byc?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:09 |