![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem początkujący. Pierwszy raz chciałem nie korzystać z CMSów i zrobić stronę od zera na PHP. Mam bazę MySQL założoną na nazwa.pl strona jest umieszczona pod tym samym adresem. Wpisuje prosty tekst do index.php
otrzymuje komunikat
Hasło jest wpisane poprawne. Jak dam inne to pojawia się komunikat ze nie moze polaczyc z baza a tak ze nie moze pobrac tabeli Czy to jest błąd skryptu czy jakiś uprawnień nadawanych przez adminów nazwy.pl Poprzez PHPMyAdmin pod tym loginem i haslem bez problemu się loguję i mogę zrobić z bazami wszystko (INSERT, DROP, ALTER itp) Dzięki z góry za odpowiedzi Ten post edytował iwi1 13.09.2009, 20:32:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zazwyczaj domyslnie nie mozna sie dobrać do bazy hostingu ze swojego kompa.
PMA ci się łączy bo on się łączyc z serwera hostingu co jest dozwolone. Jesli w opcjach bazy nie mozesz włączyc opcji by moc się łączyć z zewnątrz, to masz pecha ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no tak, umknelo mi pare faktow z pierwszego posta.
sprobuj zamiast: sql.inmo.nazwa.pl dac: localhost Cytat i mogę zrobić z bazami wszystko Z bazą o nazwie "test" tez? Bo "test" to baza a nie tabela co sugerujesz w pierwszym poscie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
OK. WIelkie dzięki.
Zgubilem sie na tym ze login i baza maja taka sama nazwe. Test jest oczywiscie tabela a db_select wybiera baze a nie tabele. Pozdrawiam i dziekuja za szybka odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Test jest oczywiscie tabela To ja wiem. Mowiłem że "test" to baza, bo kod co napisałeś na to wskazywał a ty wbrew kodowi mowiłeś co innego a db_select wybiera baze a nie tabele. ![]() Było więc widać ze problem jest własnie tu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:25 |