![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Sytuacja jest następująca: Na starej stronie link wygląda tak: www.xxx.pl/index.php?s=produkty&ids=7,66,125 i ten link muszę permanentnie (przekierowanie 301) przekierować na xxx.pl/buty: na nowej ten plik to: www.xx.pl/index.php?nav=produkty&navp=27,46,0 i temu nowemu linkowi robię przekierowanie na www.xxx.pl/buty Zrobiłem to tak: RewriteRule ^index.php?s=produkty&ids=7,66,125$ http://xxx.pl/buty [R=301] RewriteRule ^s=produkty&ids=7,66,125$ http://xxx.pl/buty [R=301] RewriteRule ^gazony$ index.php?nav=produkty&navp=27,46,0 [L] I mam następujący problem: Pierwsza linia nie działa. Serwer zachowuje się tak jakby jej nie było. Pierwsza linia nie działa także po wpisaniu slasha przed kropką („\.” Zamiast „.”). Druga linia działa jeśli kiedy w przeglądarke wpiszemy adres www.xxx.pl/s=produkty&ids=7,66,125 (pomijamy „index.php?”). Trzecia linia działa jeśli zadziała któraś z poprzednich. Kombinowałem na różne sposoby i nie znalazłem rozwiązania. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Ten post edytował superbastekp 11.09.2009, 13:44:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam drugi problem z przekierowaniem:
.htacces: Kod DirectoryIndex splash.php ErrorDocument 404 /errdocs/404.php RewriteEngine On RewriteRule ^xxx\.html$ index.php?strona=xxx [L] RewriteRule ^yyy\.html$ index.php?strona=yyy [L] #Index RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^index\.html$ index.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^index\.html$ index.php [R] #Index RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^i(.+)\.html$ index.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^i(.+).html$ index.php [R] #Okno RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^w(.+)\.html$ window.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^w(.+)\.html$ window.php [R] #Podstrony RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^p,(.+)\.html$ page.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^p,(.+)\.html$ page.php [R] #Podstrony PL RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^pl,(.+)\.html$ page_pl.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^pl,(.+)\.html$ page_pl.php [R] #Podstrony EN RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^en,(.+)\.html$ page_en.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^en,(.+)\.html$ page_en.php [R] #Podstrony DE RewriteCond %{QUERY_STRING} !^.+$ RewriteRule ^de,(.+)\.html$ page_de.php [L] RewriteCond %{QUERY_STRING} ^.+$ RewriteRule ^de,(.+)\.html$ page_de.php [R] Chce zrobić "bardziej przyjazny link który na tak wyglądać: www.xxx.pl/buty_meskie, strona która teraz za to odpowiada: xxx.pl/p,s,oferta,s2,skora.html robie coś takiego: RewriteRule ^buty_meskie$ http://www.xxx.pl/p,s,oferta,s2,skora.html i jedyne działanie jakie uzyskuje to przekierowanie z buty_meskie na xxx.pl/p,s,oferta,s2,skora.html a ja chce żeby to było odwrotnie. Bardzo proszę o pomoc.
Powód edycji: [Ociu]: Dodałem bbCode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
@superbastekp, zacznij stosować bbCode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat i jedyne działanie jakie uzyskuje to przekierowanie z buty_meskie na xxx.pl/p,s,oferta,s2,skora.html a ja chce żeby to było odwrotnie. To nie możesz zrobić tego samego z parametrami przy RewriteRule? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo rozumiem- przy którym RewriteRule? Bo jest ich kilka. No właśnie nie (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) , nie ja robiłem stronę. Ja tylko muszę zrobić przyjazne linki, dokładnie 3 sztuki. I jak bym nie kombinował za cholerę nie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:49 |