![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
znalazlem gotowiec w internecie na zliczanie znakow w textarea...
wyglada to tak. http://se7en.webd.pl/a.html (źródło po kliknieciu prawym) dodatkowo wymagany plik .js http://se7en.webd.pl/jQuery.js i wszystko fajnie dziala ale chodzi mi o kilka dodatkow... 1) chce miec 2 takie text area i jedno naliczanie z obu textarea... jak juz bede mial oba text area i dzialajace naliczanie, potrzebuje drugiej rzeczy 2) Chce by ilosc pokazywanych znakow byla pomnozona przez 50... przyklad: TextArea1: Tytul TextArea2: Wiadomosc //znakow jest tutaj 14 //a chcialbym by bylo pokazane cos takiego ... 700 Da sie cos takiego zrobic ? prosze o odpowiedz... p.s. nie znam sie kompletnie na JS, a w php nie da sie czegos takiego zrobic... Pozdrawiam, konradmm |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy do końca zrozumiałem, ale sprawdź sobie kod z tej strony klik
Autor zapewnia, że można dostosować go do każdego formularza więc może i do twojego się nada. Wystarczy, że odwołasz się do odpowiednich pól formularza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to w js jedziesz
PS.1 moze byc jakas literowka lub zamiast val dawalo sie text...nie pamietam, pisalem z palca:) PS.2 mozna na pewno to zoptymalizowac ;] ale na szybko by dzialalo wydaje mi sie ze jest ok Ten post edytował pablo89pl 9.09.2009, 15:21:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a czy moglby to ktos zedytowac ze skryptu ktory aktualnie posiadam ?
dla osob niechcacych wchodzic na se7en.webd.pl, podaje kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 4 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To będzie działać, jeśli oba pola textarea będą rodzeństwem, ale jeśli potrzebujesz jakiś inny układ to powiedz, spróbujemy trochę inaczej odnajdować drugie pole. |
|
|
![]()
|
|
ufff, jakos samemu rozwiazalem ten problem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Kod <script type="text/javascript"> function licznik() { document.getElementById("text2").innerHTML = (document.getElementById("text1").value.length + document.getElementById("text3").value.length)* 50; } </script>
zrobilem to tak i dziala :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:44 |