![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworze mini statystyki i pojawił się jeden problem, z którym nie wiem jak sobie poradzić.
Chce badać, to jak długo dany użytkownik zostaje na konkretnej stronie. Jeśli zapisze do bazy danych np: wejscie użytkonika na strone główną 11:20, wejście użytkonka na podstrone "o nas" 11:22 to mam informacje iż użytkonik spędził 2 min na podstronie "strona główna" jednak nie mam zadnych informacji ile czasu spędził na podstronie "o nas" ponieważ po otwarciu tej podstrony nie poruszał się więcej po stronie (zamknął stronę). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat "o nas" ponieważ po otwarciu tej podstrony nie poruszał się więcej po stronie (zamknął stronę). Zostaje ustawienie jakiegoś time-outu, i w sytuacji, gdy użytkownik nie wykona żadnej akcji - czas time-outu = czas przebywania na stronie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest jeszcze onclouse() w JS. ale o ile pamietam to w IE sprawiało kiedyś jakieś problemy - to IE6 wiec moze w nowszych dziala jak powinno.
pochodnymi są jeszcze onunload - ale to musisz pogoolac nie wiem jak to sie zachowa jak np zamkniesz przegladarke alt+f4 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt statystyki google jakoś działają poprawinie potrafią okreslić czasy nawet gdy ktos użyje alt+f4 ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat pochodnymi są jeszcze onunload - ale to musisz pogoolac Tak nawiasem - wiele przeglądarek blokuje zdarzenia onunload. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ugryźć to w inny sposób - coś w stylu heartbeat za pomocą JS. Czyli wysyłać co jakiś czas do php informacje na której podstronie znajduje się szkodnik. Brak pulsu - brak szkodnika
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dobra myśl
postanowiłem jednak skorzystać ze zdarzenia beforeunload " $(window).bind("beforeunload", function(){ę jednak problem w tzm, ze zdazenie nie jest obslugiwane przez opere, zna ktos jakis hack postanowiłem jednak skorzystać ze zdarzenia beforeunload " $(window).bind("beforeunload", function(){ę jednak problem w tzm, ze zdazenie nie jest obslugiwane przez opere, zna ktos jakis hack |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:35 |