![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Piszę modyfikacje do PA i mam problem z jednym skryptem. Otóz mam przykładowo takie coś:
Tak jest wszystko ok. Ale jak zastąpić while zeby działało tak samo w pliku .tpl ![]() czyli kod trzeba zmienić tak:
Poźniej w pliku .tpl wywołam tak: {TABELA1}{TABELA2} jednak wyświetli mi tylko raz... A w chcę by wydrukowało wszystko co tam się znajduję. Jak to zrobić? proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje się tak, ponieważ nadpisujesz sobie te tabele przy każdym pobraniu rekordu, zrób coś takiego:
a potem przypisz sobie pełne tabele do szablonu. Ten post edytował jinks 7.09.2009, 18:18:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szablony stosuje się po to aby oddzielić kod php od html. Tak więc w php tworzysz tablice z wartościami i tą tablicę przekazujesz do pliku .tpl
i później w szablonie robisz pętle -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co konkretnie nie działa ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Fatal error: Call to a member function assign() on a non-object in
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd mówi, że wypadałoby najpierw utworzyć obiekt Smarty zanim zaczniesz go używać
![]() |
|
|
![]()
|
|
To był przykładowy kawałek kodu, a nie gotowa wstawka którą masz skopiować i wkleić do siebie i będzie działać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Możesz mnie bardziej naprowadzić? Bo nie za bardzo rozumiem
|
|
|
![]()
|
|
Z jakiego systemu szablonów korzystasz ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mod jest pisany do przema
|
|
|
![]()
|
|
Nie znam tego forum, nigdy nic nie robiłem z nim.
Ale może inaczej, w którym miejscu pojawia się błąd ? Czy zapytanie do bazy danych się poprawnie wykonuje i zwraca wyniki do tablicy, czy problem jest dopiero w szablonie - tabelka z danymi się nie pojawia ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
{foreach from=$tempTable item=row}
{/foreach} Wyświetla mi te linijki co wyżej napisałem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam tego forum, nigdy nic nie robiłem z nim. Ale może inaczej, w którym miejscu pojawia się błąd ? Czy zapytanie do bazy danych się poprawnie wykonuje i zwraca wyniki do tablicy, czy problem jest dopiero w szablonie - tabelka z danymi się nie pojawia ? Cytat Fatal error: Call to a member function assign() on a non-object in Po co Ci wiedzieć gdzie jest błąd. Przecież czytać chyba umiesz. Błąd wyraźnie mówi, że użyto funkcji assign na nieobiekcie. O ile pamiętam to phpBB korzysta z własnego systemu szablonów (ale nie pamiętam dokładnie, mogę się mylić), a nawet jak korzysta ze Smarty to obiekt wcale nie musi się kryć pod zmienną `$smarty` -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:41 |