![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Problem polega na tym, ze driver PDO w symfony wywala mi bledy skladniowe.
Zdesperowany wrocilem do przykladowego schematu danych z jobeeta.Oczywiscie tez sie wywala. Baza danych to postgresql. Przyklad bledu: SQLSTATE[25P02]: In failed sql transaction: 7 ERROR: current transaction is aborted, commands ignored until end of transaction block. Failing Query: CREATE TABLE jobeet_job (id BIGSERIAL, category_id BIGINT NOT NULL, type VARCHAR(255), company VARCHAR(255) NOT NULL, logo VARCHAR(255), url VARCHAR(255), position VARCHAR(255) NOT NULL, location VARCHAR(255) NOT NULL, description VARCHAR(4000) NOT NULL, how_to_apply VARCHAR(4000) NOT NULL, token VARCHAR(255) NOT NULL UNIQUE, is_public BOOLEAN DEFAULT 'true' NOT NULL, is_activated BOOLEAN DEFAULT 'false' NOT NULL, email VARCHAR(255) NOT NULL, expires_at TIMESTAMP without time zone NOT NULL, created_at TIMESTAMP without time zone, updated_at TIMESTAMP without time zone, PRIMARY KEY(id)) Dziwne jest to ze bledy wywalane sa dopiero przy tworzeniu 2. tabeli, pierwsza przechodzi bez zarzutu. Jakktos mial cos takiego to prosze o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Osobiscie nie miałem takiego problemu. Miałem jedynie problem z postgresem 8.3 i behaviorem Sluggable - takie same nazwy constraintów unique. Myśle że może to być coś w tym rodzaju, sprawdz w wygenerowanym sql-u czy nazwy constraintów się nie pokrywają mam wrażenie w Doctrine 1.1 postgres nie jest dostatecznie przetestowany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym wypadku poradzilem sobie,aktualizujac postgresa do najnowszej wersji
Tak wiec temat do zamkniecia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:52 |