![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dzisiaj pokazał mi się taki oto błąd "Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';' in */index.php on line 66". Forum leży a ja już nie mam pojęcia jak to naprawić siedziałem przy tym kilka godzin ale niestety moja znajomość PHP jest słaba i nie udało mi się naprawić usterki. Bardzo proszę o pomoc. Dużo czytałem i próbowałem ale i tak nic z tego. Pozdrawiam
Ten post edytował nico 27.08.2009, 21:15:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to jest? EDIT: co TO jest?
patrz na kolorowanie... Ten post edytował Pawel_W 27.08.2009, 20:59:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to jest? EDIT: co TO jest? Już poprawiłem to była moja nieudolna desperacka próba naprawy. Cytat
patrz na kolorowanie... Nie mam pojęcia tak już było w "oryginale". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Za to ja wiem co to jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeden ze szkodników dopisujących swój kod do plików index. Wykorzystuje między innymi niezabezpieczone menedżery plików by się dopisywać do plików startowych stron. Największym cierpiącym na tym są userzy Total Commandera, który łączy się przy pomocy wbudowanego w ten program klienta ftp i zmienia zawartość plików index.html dopisując je lub tworzy je na serwerze. Usuń to draństwo z kodu i nie zapisuj haseł w TC do czasu aż nie poprawią tego babola z nowymi wersjami. Ja się z tym draństwem spotkałem już ponad pół roku temu, ale wtedy dopiero wchodziło to na serwery. Dopiero po jakimś 1-2 miesiącach serwisy zaczęły o tym trąbić jako zagrożeniu. Potem w firmie w jakiej się zatrudniłem też to złapali, ale na szczęście z innym informatykiem już "infekcję" przeszliśmy, więc wiedzieliśmy z czym mamy do czynienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fakt używam TC ale dopiero go dzisiaj zainstalowałem po pojawieniu się tego komunikatu. Wcześniej miałem zainstalowanego z zapamiętanym hasłem ale to było dość dawno. Co konkretnie mam usunąć? To co podał kolega Pawel_W?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Parse error? Oszaleliście?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 07:32 |