![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Powiedzmy ze wyswietlam za pomoca foreach obiekty ktore dostaje z jakiejstam funkcji, no i teraz na tych obiektach chcialbym wykonac jakies dzialanie, czyli umieszczam obok kazdego wyswietlonego obiektu powiedzmy checkbox, a na dole strony akcje w postaci przycisku np : "usun", "zapisz".... czy jakakolwiek inna. Teraz moje pytanie, czy uzywac do tego html ? czy moze lepiej javascript lub jquery ? A drugie pytanie, to jakie nazwy nadac tym chceckboxom i jak pozniej przekazywac parametr do skryptu php ze akurat te a nie inne checkboxy zostaly zaznaczone ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Teraz moje pytanie, czy uzywac do tego html tak
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
@Down Faktycznie masz rację ![]() Ten post edytował wookieb 27.08.2009, 11:06:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@wookieb lepsze jest tak:
choc w sumie wyjdzie na to samo (troche inna obsluga tego po stronie php) ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W sumie to sie chyba troche zle wyrazilem, bo to nie sa w sumie osobne obiekty, tylko elementy zwracane przez funkcje :
Czyli sa to poprostu naglowki maili, no ale ze z kazdego naglowka da sie wyciagnac Id wiadomosci , to rozumiem ze poprostu mam przekazac do parametru value to dane id..... Czyli powinno wygladac to tak mniej wiecej ?
czy w ten sposob mozna wywolywac funkcje php wewnatrz tagu html ? Ten post edytował Wolfie 27.08.2009, 11:34:55 |
|
|
![]()
|
|
Cytat czy w ten sposob mozna wywolywac funkcje php wewnatrz tagu html kurcze... tyle czasu jestes na forum i juz do jasnej ciasnej podstawy z php moglbys miec...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No cos mi swita, ale juz od pol roku zadnego formularza nie zrobilem, dlatego wole sie upewnic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem tak powinno to wyglądać, spróbuj tak zrobić. ^^
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@up w takiej formie to albo dostanie parse errory albo nie wstawi mu sie zmienna
@wolfie http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php http://pl.php.net/manual/pl/language.operators.string.php i naprawde juz ty moglbys darowac sobie takie pytania a juz na pewno bez wczesniejszego sprobowania tego. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no nie no, wyobrazam to sobie tak :
value="echo $mailbox->id($i)" zaraz bede testowal... ![]() Ten post edytował Wolfie 27.08.2009, 11:59:37 |
|
|
![]()
|
|
to sobie nie wyobrazaj tylko przeczytaj DOKLADNIE linki co ci podalem.
ps: od kiedy to html interpretuje kod php? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok, przeczytam, ale ja chce to wstawic w plik z rozszerzeniem php.....poza tym narazie bede to testowal wewnatrz pliku w ktorym mam napisana klase odpowiedzialna za zwracanie tych wartosci, pozniej dopiero planuje to przeniesc do osobnego pliku, zrobic odpowiednie widoki, ale to dopiero pozniej , tez mam zamiar w tej sprawie na forum napisac bo z widokami tez nie mialem zbyt wiele do czynienia, ostatnio tylko przerabialem ksiazki na temat php i nie bylo tam nic interesujacego na temat modulowosci czy chociazby MVC......wszystko co do tej pory robilem zwracalo surowe dane wiec mam jeszcze troche wiedzy do nadrobienia.....
Ten post edytował Wolfie 27.08.2009, 12:04:23 |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale ja chce to wstawic w plik z rozszerzeniem php. no i co z tego? DAles taki kod: value="echo $mailbox->id($i)" czyli ewidetnie robisz php w html... co innego taki kod: echo 'value="'.$mailbox->id($i).'"'; albo taki: value="<?php echo $mailbox->id($i) ?>" ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak. ale przeciez ja to wszystko, cala klase i wywolanie klasy , funkcji oraz tych checkboxow mam wewnatrz znacznikow <?php ... ?>, no wiec po co mam w ten sposob wywolywac <?php echo $zmienna ?>, narazie czytam to co mi podeslalem, w razie jakis niejasnosci albo jak cos by mi nie wychodzilo jeszcze sie odezwe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat no wiec po co mam w ten sposob wywolywac <?php echo $zmienna ?> no przeciez to byl tylko przyklad dostosowany do bardzo blednego kodu ktory ty podales. Przyklad ten miales zastosowac gdybys byl w kodzie html .Innym przykladem byl tez podany jako pierwszy ten kod:echo 'value="'.$mailbox->id($i).'"'; masz go zastosowac gdy jestes w php. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie zrobisz czegoś takiego:
Ile Ty masz lat? Tyle postów, i dalej podstaw nie znasz. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Zrobilem tak :
a tutaj plik ktory odbiera dane :
No i pojawilo sie kilka dziwnych bledow -po pierwsze przycisk submit wogole nie ma napisu i jest bardzo cienki -po drugie tablica $tab zawiera tylko jedna wartosc, mionowicie ostatni zaznaczony element Ten post edytował Wolfie 27.08.2009, 12:20:49 |
|
|
![]()
|
|
czytaj prosze dokladnie co ci piszemy...
nie: name="naglowek" a: name="naglowek[]" ps: nie:$tab[] = $_POST['naglowek']; a:$tab = $_POST['naglowek']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No super teraz ladnie prazy!
Co moze byc nie tak z tym przyciskiem submit ze taki plaski bez napisu ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co moze byc nie tak z tym przyciskiem submit ze taki plaski bez napisu ? Pewnie style... ? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:09 |