![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Sępólno Krajeńskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mianowicie mam 2 pliki jeden to html w którym jest formularz a drugi to php obliczający dane z formularza. Obliczam za pomocą AJAXa żeby mi nie przeładowywało i używam do tego MintAjax. Problem polega na tym że kod który przerabiam w php ma mi zwrócić w polu textarea. I tu jest problem ponieważ pod każdą przeglądarką jest inny problem. W firefox zwraca mi wszystkie zmienne tak jak ma ale przy okazji dodaje kod html czyli każde <table> <b> itp oraz główkę strony czyli<! DOCTYPE html PUBLIC "_//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"> itd. W operze wygląda to tak że gubi całe style tabeli czyli nie jest wszystko jedno pod drugim lecz jest wszystko obok siebie. W Chromie zwraca mi tylko jedną linijkę tekstu osobnego który jest w innym echo. A w IE textarea jest puste czyli kompletnie nic mi nie zwraca.
Kod html
A oto kod PHP który jest odpowiedzialny za wyświetlenie zmiennych.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Daj to gdzieś na żywo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1. - czemu przy pierwszym echo masz jakiś znak '=' ?
Po 2. - jeżeli $("response") to textarea to nie używaj innerHTML tylko value: Kod $("response").value = this.responseText;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Sępólno Krajeńskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://projekty.svp.pl/kalkulator/kalkulator1
Z tym = przy echo to poprostu przeoczenie. A z tym value to pomogło co do jednej rzeczy we wszystkich przeglądarkach wygląda tak samo. Ale i tak źle bo jest <DOCTYPE .... a chciałbym żeby poprostu było Druk :jednostronny Ten post edytował szlipek 27.08.2009, 11:35:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś użyć this.responseXML?
Bo responseText z tego co pamiętam, to po prostu czysty tekst - nie formatuje niczego. |
|
|
![]()
|
|
jak dawałem this.responseXML to zwracało mi undefinied
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:59 |