![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że to jest trochę głupie ale nie mogę nigdzie znaleźć / zrobić tego co chce. Mianowicie. Chcę aby kod HTML był nie wykonywany na stronie (były wyświetlane <br>,<b>,<center> itd) oraz nie chcę aby było ukośniki po " lub '. Na nasza-klasa.pl jest takie filtrowanie. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
htmlspecialchars do html , stripslashes do \
Na przyszłość korzystaj z manuala na php.net i googli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą str_replace() możesz zamienić <, >, ' oraz " na znaki specjalne
Ten post edytował sweter 25.08.2009, 13:30:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zrobiłem ale z tymi \' i \" uporać się nie mogę bo chce aby \ można było wpisać. W innych zmiennych mam filtrowanie strip_tags i nie wiem czemu tez ukośniki się dodają. Jak mogę jeszcze usunąć te ukośniki ? nie mam addslashes() nigdzie. Nie robiłem tego nigdy zawsze dawałem strip_tags bo nie potrzebowałem tagów php lub html.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
wyłącz magic_quotes
|
|
|
![]()
|
|
nie mam dostępu do php.ini mam stronę na proserwer.pl. Może jest jakiś inny sposób ? Robię stronę od paru dni i dziś cały dzień mam zmarnowany bo nie mogę się z ukośnikiem uporać ;/ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował FireMan 25.08.2009, 14:37:22 |
|
|
![]()
|
|
w .htaccess ustaw (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
php_flag magic_quotes_gpc Off php_value magic_quotes_gpc Off |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie masz dostępu do php.ini, a dodaje ukośnik użyj funkcji stripslashes
Zobacz kilka postów wyżej (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) ~Spawnm A tyż prawda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Uporać cię nie można ze slashem Ten post edytował potreb 25.08.2009, 17:13:44 |
|
|
![]()
|
|
Spawnm: Jak zrobię tak jak mówisz to cała strona ERROR 500
potreb: Nie mogę bo mi sql potem błąd wywala, nie wiem czemu hmm |
|
|
![]()
|
|
stripslashes dajesz dopiero przy wyświetlaniu, błąd wywala bo bez \ kod jest podatny na sql injection.
Zmień hosting jeśli blokują (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
No w końcu YEAH oł je 1:0 dla nas (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) php nie ma szans (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Sory jeżeli spamuje tym ale jestem szczęśliwy (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) od 8:00 to robię i nie wychodziło mi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:00 |