![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
od razu mowie ze jestem kompletnym noobem jesli chodzi o php i inne te skrypty.a oto w czym mam problem. chcialem zrobic sobie strone w php nuke. ale nie bardzo umiem to zainstalowac. server mam na tripod.lycos.co.uk i wrzucilem tam ta strone ale nie dziala. zainstalowalem wiec krasnal serv 2.6 i mam swoj server. i teraz pytanie: 1. Czy musze jakos konfigurowac apache php mysql zeby dziala mi nuke? 2. czy jest mozliwosc zainstalwoania nuke'a na lycosie, jesli tak to jak to zrobic?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
noo udalo mi sie odpalic nuke'a na wlasnym serverze tylko na stronie jaka sie wyswielta wyskakuja same bledy typu:
Cytat Notice: Undefined variable: HTTP_USER_AGENT in d:program fileseasyphp1-7wwwnukehtmlmainfile.php on line 16 Cytat Notice: Use of undefined constant anonymous - assumed 'anonymous' in d:program fileseasyphp1-7wwwnukehtmlmainfile.php on line 99
Cytat Notice: Use of undefined constant content - assumed 'content' in d:program fileseasyphp1-7wwwnukehtmlmainfile.php on line 437
niby grafika sie pokazuje ale wszystko jakos sie rozlazi. jak to naprawic?? i nadal mam nadzieje ze ktos mi pomoze z umieszczeniem nuka na lycos. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zmień "ERROR_REPORTING" w pliku php.ini
|
|
|
![]()
|
|
na co mam zmienic?? i gdzie ten plik szukac?? soryy za tak zalosne pytania ale naprawde jestem noobem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Serwery -> Skrypty
|
|
|
![]()
|
|
scanner dzieki za odpowiedz ale niestety nadal nie moge tego znalezc. dodam ze mam zainstalowamy easyphp i z neigo korzystam i mam windows XP. poszukalem troche w FAQ w necie i znalazlem cos takiego
44 - [1.7] I get many "Notice: Undefined variable" errors in my scripts. Since php 4.2.0 from April 2002, you are now supposed to: Initialize your variables before you use them. Get the content of the variables you sent via GET or POST with (respectively) $var=$_GET['var']; or $var=$_POST['var'];. Use $_SESSION. to generate sessions. i co to oznacza tak wogole?? bo ja sie w tym nie moge zorientowac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja propozycja jest taka abys przeczytal jakis faq o instalacji php nuka najlepiej o instalacji na lycosie. Ja to kiedys instalowalem i chyba bez problemow mi poszlo, ale nie pamietam jak sie to robi wiec ci zbytnio nie pomoge. Jednak przypomnialo mi sie z czego kozystalem jak instlowalem php nuke oto adresik: http://www.cms.riklaunim.noi.pl/index.php?...ewpage&pageid=2 Strona jest poswiecona takze innym systemom portalowym. Ja osobiscie polecam ci Jportala jest to polski cms i latwy w instalacji.
|
|
|
![]()
|
|
dzieki Ziomal bardzo mi pomogles. zaistanolowalem jp i nadal sa takie bledy jak u nuka.
Cytat Notice: Use of undefined constant page - assumed 'page' in d:program fileseasyphp1-7wwwjpinstallindex.php on line 3
Notice: Use of undefined constant page - assumed 'page' in d:program fileseasyphp1-7wwwjpinstallindex.php on line 6 Notice: Undefined variable: theme in d:program fileseasyphp1-7wwwjpinstallcw.php on line 36 cos tego typu. instalowalem to na wlasnym servie. zaraz sprobuje na lycosie. aha i mam pytanie - co jest lepsze-jp czy nuke?? |
|
|
![]()
|
|
udalo mi sie zainstalwoac nuka na lycosie!!! sukces (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) jednak nadal mam nadzieje ze ktos mi powie jak te bledy usnuac co mialem gdyb strona byla na moim serverze bo niedlugo(moze) jak zmienie na astera to postawie swoj server
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam instalowalem Jp i nuke na lycosie i zadnych bledow nie mialem. Lepszy jest jak dla mnie JP mozesz Java Scrip uzywac, w nuku tez po malej modyfikacji jakiegos pliku. W jp sa prawie te same funkcje co w nuku Wiec ja jestem za Jportalem. Jesli chodzi o te bledy to wez jeszcze raz sql zapakuj moze pomoze!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:02 |