|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Jak zrobić żeby po wpisaniu np. adres/1.html.
pojawiała się strona: adres/2.html Co mam wpisać w pliku: .htaccess |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Użyć: RewriteEngine + RewriteRule
A może pan łaskawca pokaże jak próbował? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
DirectoryIndex 1.html
#odczytuje 2.html Coś takiego, ale to blokowało cały dostęp do strony. Ja nie znam się na php. Napiszcie co mam dokładnie wpisać |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
DirectoryIndex 1.html #odczytuje 2.html Coś takiego, ale to blokowało cały dostęp do strony. Ja nie znam się na php. Napiszcie co mam dokładnie wpisać A co ja pisałem o rewriterule ? Kod RewriteEngine On ReweriteRule ^1.html$ 2.html powinno wystarczyć. A to nie ma związku z php mój drogi. |
|
|
|
|
|
|
|
Zrobiłem tak jak napisałeś to zablokowało cały dostęp do strony
Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Sprawdź na początku czy serwer ma włączone regułki.
Kod RewriteRule ^1.html$ 2.html [L]
|
|
|
|
|
|
|
|
co do:
.htaccess to wiem że działa, bo mam na tym serwerze mam też stronę inną i w nim jest ukrywanie rozszerzeń i działa ukrywanie |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Skoro nie masz o tym pojęcia to znaczy że nie prosisz o pomoc tylko gotowca:)
Tak więc przenoszę. |
|
|
|
|
|
|
|
Próbowałem takie coś;
Kod RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?://(www\.)?http://mojastrona.pl/1.html.*$ [NC] RewriteRule .* http://mojastrona.pl/404.shtml [R,L] Ale to też nic nie dało. Co mam zrobić Ten post edytował michal13031986 20.08.2009, 08:14:42 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
A co ja pisałem o rewriterule ? Kod RewriteEngine On ReweriteRule ^1.html$ 2.html powinno wystarczyć. A to nie ma związku z php mój drogi. Zrobiłem tak jak napisałeś to zablokowało cały dostęp do strony... a może jednak nie to: co do: .htaccess to wiem że działa, bo mam na tym serwerze mam też stronę inną i w nim jest ukrywanie rozszerzeń i działa ukrywanie właśnie - wykasuj wszystkie regułki jeśli nie wiesz jak działa przepisywanie adresów i sprawdź podane rozwiązanie - poza tym musisz mieć jeszcze jedną co najmniej pustą linijkę na końcu regułek... poza tym nie wiemy czy ten .htaccess masz w katalogu głównym czy podkatalogu - najlepiej użyj regułki jakiej radził @fifi209 z przekierowaniem 301 które potem usuniesz ale będziesz wiedział jak się zmienia adres (ps - jeszcze w regułce można było poprzedzić kropkę znakiem by znaczyła kropkę a nie dowolny znak ^^): Kod RewriteEngine on RewriteBase / ReweriteRule ^1\.html$ /2.html [R=301,L] |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 23:10 |