![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuje kilka chętnych osób do pomocy przy tworzeniu gry via www. Fabuła gry jest osadzona w ulicznych wyścigach samochodowych. Silnik gry oczywiście będzie pisany od 0. Chętni proszeni o kontakt na gg: 6313749 Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziecko drogie wiesz na co się porywasz? silnik pisany od zera? a masz już przynajmniej decyzję na jakim frameworku to oprzesz? jaka baza danych? logikę masz rozkminioną czy sobie po prostu rzuciłeś zapraszam i niech inni myślą? hosting na tą grę masz czy na boo albo cba chcesz stawiać?
jak na któreś z tych pytań odpowiedziałeś NIE to wejdź na top50.com.pl i sobie popatrz jaka jest konkurencja. Już odpowiadałem na takie ogłoszenia i w 100% skończyło się tym, że zbiera się grupa 5 - 6 dzieciaków i się obrażają na siebie i po roku projekt się sypie a gra jest dziurawa jak sito i jeszcze próbują na allegro to opchnąć i ludzie się nabierają. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie to jak kolega wyżej napisał stworzenie takiej gry to już nie zabawa w pisanie systemu aktualności na stronę ... to musi być dobrze przemyślane, dobrze i bezpiecznie napisane i mieć dość spore zaplecze serwerowe żeby wytrwało jak się ludzie rzucą
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już odpowiadałem na takie ogłoszenia i w 100% skończyło się tym, że zbiera się grupa 5 - 6 dzieciaków i się obrażają na siebie i po roku projekt się sypie a gra jest dziurawa jak sito i jeszcze próbują na allegro to opchnąć i ludzie się nabierają. Człowieku przecież to jest historia Johna Carmacka i jego ludzi, a ty tutaj polewki sobie z poważnych spraw urządzasz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Grę przeglądarkową można bardzo sprawnie i szybko zrobić jeżeli to nie jest rpg ani nic skomplikowanego i nie trzeba wprowadzać tysięcy przedmiotów, skryptów do dialogów, zadań co trwa więcej niż produkcja gry i grafiki. Takiego menlgame myślę że sporo osób z forum zrobiłoby w 1-3 miesiące. Gry przez przeglądarkę maja się nijak do zwykłych gier i ich produkcji. A tak ogólnie więcej pracy mniej podniet zrobisz grę sam. Ucz się i ciężko pracuj nad tym, a sukces będzie twój (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował emp 20.08.2009, 14:02:13 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Skąd: wertykalne przez większość dnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe
sam teraz siedzę i tworze wlasną gierkę - 5 miesięcy temu tez pałałem takim entuzjazmem a dziś entuzjam czeka na lepsze czasy, pod sterta książek o programowaniu i 3 arkuszach wydrukowanych kursow i skryptów (ktore probuje rozgryźć i zaczerpnąc coś dla siebie) itp. Zgadzam się że do sukcesu trzeba przede wszystkim ciężkiej pracy i przemyslenia każdego elementu - ja tworze gierke od zera - mam zrobioną bazę jak narazie po kilka wpisow w każdej tabeli na których sobie testuje i usprawniam skrypty. i sczerze mowiac wole ja zrobic sam bo nawet jesli padnie po pierwszym miesiacu to co by nie mowic czego sie naucze tworzac ja to moje (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . poza tym jesli chodzi o ewentualne problemy (ktorych mam calkiem sporo biorac pod uwage fakt ze pierwszy raz do php usiadlem jakos w styczniu tego roku) to zawsze mozna sie popytac ludzi z wiekszym doswiadczeniem - "pomógł" daje nie dlatego że ktos mi pomógł ale dlatego że się czegos mogłem nauczyć. podsumowując: podreczniki do programowania - 500zł łaczę do surfowania po forach o programowaniu 60zł satysfakcja ze stworzenia gry - bezcenna (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ps. życzę powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli już ktoś rzuca hasło: "szukam ludzi do tworzenia gry" to powinien mieć ją dokładnie rozplanowaną, czyli pełna funkcjonalność co najmniej jako lista na kartce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sam dosyć niedawno się porwałem na takie coś, i tu o dziwo nie z myślą o zarobkach jak większość ludzi, tylko jako wyzwanie, czy dam rade. Myślenie nad zasadami, możliwościami i innymi niezbędnymi rzeczami w grze, pochłonęła mi wszystkie wolne chwile w czasie ok 2 tygodni. Dzieckiem tego czasu był dość duży stos kartek a4 wysysanych sukcesywnie z drukarki by zabazgrać stronice odręcznym pismem. Potem nastał czas ułożenia wszystkiego w odpowiedniej kolejności i grupach, i zastanawianie się czy to jest w stanie przyjąć formę gry via www. Dużo czasu też pochłonęło zastanawianie się nad bazą danych, przy której było najciężej, bo napisać obsługę do bazy w PHP jest nie tak trudno, ale już idealnie ją rozplanować nie za wesoło, bo wystarczy że coś źle się rozkmini i w połowie zabawy okazuje się że "to tak nie może być" i bum, wymazujemy kilka dni z życia projektu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gdy miałem zarys bazy wraz z pełnym opisem funkcjonalności postanowiłem "wciągnąć" kogoś w budowę, niestety, wszyscy bliscy programiści nie mieli czasu bądź wiedzy, a zdalna "zabawa" nie wchodziła w grę przy takim projekcie, bo jak już dawno zauważyłem, nic nie zastąpi "burzy mózgów" przy "kawce" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A sam przepadłem i wszystko zostało porzucone (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) czasu nie żałuję bo... Jak już było napisane wcześniej, tak i ja napisze z dodatkiem swoich słów. Popieram ludzi którzy chcą tworzyć własne gry czy inne aplikacje, z żadnej książki nie nauczysz się myśleć jak programista, a tworzenie aplikacji począwszy od małych, przez średnie do wielkich da więcej doświadczenia niż przeczytanie wszystkich książek o programowaniu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dodatkowo praca w grupie jest trudna na początku, zwłaszcza jak w połowie zaczną się zgrzyty (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Najgorsze jak na koniec będzie kłótnia kto ma największy udział (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dobrze że ja tak nigdy nie miałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:57 |