![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem:
Mam sobie diva, który jest opisany w arkuszu stylów tak:
I gdy user kliknie pewien link to wyświetl się inny div:
Możecie mi wytłumaczyć, czemu po dwukrotnym kliknięciu w linku (czyli zmienna oferta zmienia swoją ofertę z 1 na 0 i z powrotem na 1) nie dział mi już powyższy fragment CSS, tzn. po naprowadzeniu kursora nad div nie zmienia on swojego tła? Ten post edytował sweter 17.08.2009, 15:48:30 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym radził ten hover też w JS napisać bo z IE możesz mieć jaja
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możecie mi wytłumaczyć, czemu po dwukrotnym kliknięciu w linku (czyli zmienna oferta zmienia swoją ofertę z 1 na 0 i z powrotem na 1) nie dział mi już powyższy fragment CSS, tzn. po naprowadzeniu kursora nad div nie zmienia on swojego tła? Wydaje mi się, że problem leży w następującej kwestii: Nic mi nie wiadomo, żeby JS (czyli też jQuery) potrafił edytować style CSS inne niż inline. Jak sobie podejrzysz w Firebugu, to zobaczysz że .css() dodaje Ci atrybut "style". A jak wiadomo, atrybuty inline w stylowaniu są najważniejsze. W momencie, kiedy chcesz wrócić do stylów z zewnętrznych arkuszy CSS, możesz spróbować w użyć metody removeAttr('style') na tym divie w momencie, kiedy nie chcesz już podświetlenia. @owned ma rację co do tego hovera. Dla pewności możesz zrobić z tego diva link blokowy, i wtedy zadziała. Albo skorzystać z hover() w jQuery. Ten post edytował singles 17.08.2009, 20:21:24 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:42 |