![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
gdy chce dopisać kolejną regułkę do pliku .httaccess wyskakuje błąd 500. Zmian nie mogę cofnąć (czyt. ctrl + c) - musze podmienić plik na nowo, aby dopiero ponownie działało. Z czym może być problem? Kawałek kodu:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat gdy chce dopisać kolejną regułkę do pliku .httaccess wyskakuje błąd 500. Niezależnie od jej treści...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sprawdź znaczniki końca linii. Sam miałem kiedyś ten problem, gdy edytor tekstu wstawiał "dodatkowe" niewidoczne podczas pisania. Wiele zależy od serwera jak na to reaguje. U mnie nie mogło być na końcu pliku niczego, czyli pojawiające się tam znaki LF lub CR (Line Feed - przejście do nowej linii, CR - Carriage Return - powrót karetki) wywalały htaccess na serwerze właśnie w opisany sposób, ale z kolei na innym, bez dodatkowej pustej linii kodu też wywalało błędy, czyli musiałem po ostatniej linii walnąć jeszcze enter. Czasem można z tego powodu się pochlastać, bo wszystko jest ok, a takie drobiazgi potrafią człowieka zajechać w pracy na dobrych wiele godzin, gdy szuka się, w zasadzie, nie istniejącego błędu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w logach apacza bedziesz mial powod dlaczego wyskakuje 500
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 04:42 |