![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek się przywitam, jako nowy gość. To więc witam. Na sam początek przestudiowałem wyszukiwarkę lecz wszystkie tematy się nie sprawdzają bo nie działa. A teraz do sedna. Chcę zablokować dostęp do folderu na moim serwerze (localhost'cie) lecz wszystkie próby kończą się albo nieskończonym wpisywaniem tych danych (user, password), albo po porostu widnieje błąd 500. Powoli tracę nadzieje że sie to uda. Ale może Wy mi pomożecie. Google niestety też nie pomaga, te same skutki. Do założenia serwera używam VertrigoServ.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że jesteś nowy od razu powiem, iż trzeba dać swoje "wypociny" aby nikt nie uznał, że chcesz gotowca.
Dostęp do katalogu - masz na myśli listowanie? Możliwość pobrania plików etc. ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, no problemo
wypocinki: Jeżeli mam coś takiego wpisane, wyświetla się błąd "500 Internal Server Error" A jeżeli tak to moge wpisywać hasło w nieskończonąć Posiadam Windows Seven i zrobiłem tak że katalog E:\Program Files\VertrigoServ\www\ widnieje jako dysk S:\ W pliku .htpasswd mam coś takiego login: user hasło: pass Dostęp do katalogu to właściwie katalog główny, a za nim stoi lista plików i folderów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jeżeli mam coś takiego wpisane, wyświetla się błąd "500 Internal Server Error" No bo pod Windows nie ma /dev/null. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Wywal całą linijkę. |
|
|
![]()
|
|
Niestety, po wykasowaniu tej linijki jest to samo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 16:02 |