![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od jakiegoś czasu uczę się PHP i jeszcze wszystkiego nie ogarniam.. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Mój problem polega na tym że, zrobilem prosty system newsów w oparciu o PHP i MySQ (wyświetlanie, dodawanie, usuwanie, edycja). Do newsów dodałem opcje dodawania komentarzy i właśnie tutaj zaczynają się moje problemy.. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Pierw Pokażę kody: Plik wyświetlający newsy:
Po wywolaniu pliku tak się prezentują tabele z newsami: [ciach] Gdy naciskam na 'Dodaj Komentarz:', który należy do newsa o id '2' Przeglądarka pokazuje coś takiego: [ciach] Tak wygląda problem na obrazkach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym by po naciśnięciu na 'Dodaj Komentarz' pobierało mi ID newsa i wyświetlało informacje zawarte w:
Były wyświetlane zaraz po Poziomej linii pod newsem. jeśli będzie potrzeba dodania zrzutu tabel itp z DB to dodam. Z góry Dziękuje za pomoc. Ten post edytował batman 14.08.2009, 13:24:09
Powód edycji: wywaliłem zdjęcia ~batman
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, przede wszystkim mała uwaga. Z forum korzysta sporo osób i obowiązuje tu pewna netykieta, dlatego też jeżeli już tak bardzo chciałeś wstawić zdjęcia to mogłeś przynajmniej zamazać wulgaryzmy. Ogólnie mi takie coś nie przeszkadza ale chodzi też o innych, którym może to akurat się nie podobać (jak np. moderatorom).
A wracając do problemu. Proponuję Ci lekturę i analizę przykładów z tej strony. Są na niej informacje nt. metod GET i POST. Manual Zatem w linijce 44 na podanym listingu - usuń $_GET[] i zostaw samo $newsid Składni switch nie za bardzo rozumiem w jakim celu w ogóle została użyta, dlatego proponuje normalnego if'a.
PS. Oraz lekture o switch'ach (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Suh 14.08.2009, 13:24:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
~korey jeśli chcesz zamieszczać zrzuty ekranu, to bez wulgaryzmów proszę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
asdasdasdas
Zbieram 10 postów na test php wybaczcie za spam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~korey jeśli chcesz zamieszczać zrzuty ekranu, to bez wulgaryzmów proszę. Sorry takiego 'newsa' zrobiłem sobie do bazy i po prostu zapomniałem co tam było napisane. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:47 |