![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nurtuje mnie taki problem, czy jest sens sprawdzania poprawności danych pochodzących z pól radio, checkbox, select?
Są to pola, których wartości są z góry ustalone (użytkownik nic nie wpisuje tylko wybiera jakąś opcję z listy) i pytanie tylko, czy użytkownik strony może te wartości pól w jakiś sposób zmodyfikować? (w złych zamiarach oczywiście) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod i pytanie tylko, czy użytkownik strony może te wartości pól w jakiś sposób zmodyfikować Oczywiscie, bez najmniejszego problemu.Zasada jest prosta: WSZYSTKO co przychodzi od uzytkownika MUSISZ zwalidować |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
uzywales kiedys FireBuga pod FF? Nie? Polecam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Uzywales kiedys edycja źrodła pod operą? Nie? Polecam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Bawiles sie kiedys w pisanie wlasnego bota pod php? Nie? Polecam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Czy te odpowiedzi są dla Ciebie wystarczające? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps: oczywiscie podmiane danych mozna zrobic jeszcze na wiele innych sposobow. Podalem ci tylko kilka z nich. Sposob z FF i Operą pozwala na podmiane w ciągu 10 sekund |
|
|
![]()
|
|
Czy te odpowiedzi są dla Ciebie wystarczające? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zdecydowanie tak. Dzięki. Wiedziałem, że jakoś pewnie się da, ale nie myślałem, że jest to aż tak banalne (szczególnie z tą Operą) (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 16:36 |