![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc na wstep , nowy jestem
mam taki problem , chodz jeszcze nie wiem z czym , narazie utchnolem na PhpmyAdmin , wrzucilem wszystko na server , skonfigurowalem na tyle bym mogl wejsc na ta strone , ale co mam robic dalej ? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
odnosnik do bazy danych - a co to jest ?
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj nie znam sie
![]() ![]() -1- Pobież i rozpakuj najnowszą ver. LDU . -2- Otwórz i zmodyfikuj takie parametry jak , strona , nagłówek , etc. Uzupełnij wszystkie parametry twojej bazy Mysql . Nie zmieniaj ustawień i tak ich narazie nie rozumiesz . -3- Wyślij wszystkie pliki na server . -4- Otwórz Mysql menagera (Najbardziej popularny: PHPmyAdmin), wybież swoją bazę i stwórz tablicę według: ldu-createnew-500.sql -5- Otwórz stronę (tą gdzie został zainstalowany LDU i zarejestruj się [Register / Rejestracja] . Koniecznie podaj prawidłowy email ! Następnie otrzymasz email potwierdzający rejestrację , po czym będziesz mógł się zalogować . -6- Otwórz ponownie Mysql menagera, wybierz swoją bazę i w tabeli ldu_users odszukaj swoje konto i zamień pole user_level z wartości 10 na 50, w tym momęcie jesteś Adminem strony [Site Admin / Administrator Strony] . Jeśli przy rejestracji nie otrzymałeś maila potwierdzającego (zazwyczaj przez złe ustawienie php/email), możesz aktywowac swoje konto , po prostu wstawiając "1" w polu user_active w twoim końcie . -7- Otwórz /datas/vars.php i ustaw menu według swoich potrzeb . -8- Idź do Panelu Administracyjnego , z którego możesz już dalej z poziomu strony konfigurować twojego LDU . to jest proces instalacji LDU , stoje na -4- Otwórz Mysql menagera (Najbardziej popularny: PHPmyAdmin), wybież swoją bazę i stwórz tablicę według: ldu-createnew-500.sql nie potrafie tego zrobic ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
z checia dowiedzial bym cos na ten temat rowniez :
2- Otwórz i zmodyfikuj takie parametry jak , strona , nagłówek , etc. Uzupełnij wszystkie parametry twojej bazy Mysql . Nie zmieniaj ustawień i tak ich narazie nie rozumiesz . gdzie i w czym to zrobic? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Skoro w PhpMyAdmin pisze BRAK BAZY to moze by trzeba bylo stworzyc takową? Tez się da przy pomocy PMA, jelsi tylko user na ktorym jestes zalogowany do MySQl ma uprawnienia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mow mi jeszcze .... jak , czym .... z kad sciagne i co to jest PMA ,
nowy jestem i szary a wy do mnie w swym jezyku ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
a ha , mam uprawnienia
PMA , to juz chyba jaże , ok , to powiedz mi jak mam stworzyc ta baze ![]() |
|
|
![]()
|
|
mam juz te bazy poprostu , one sa w LDU , tylko trzeba je jakos wrzucic do PMA , ale jak to zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Maro: podstawowa sprawa to nie jest kanal #php na irc-u najpierw pomysl co chcesz napisac pozniej to napisz nastepnie jezeli bardzo cos chcesz zmienic istnieje opcja zmień. I tam dopisz to co chcesz dopisac nie tworz wiele postow - robisz bałagan. Proszę.
Pozdrawiam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
dzieki ci , zobacz kto tu robi syf , juz 2 raz mi nie pomagasz , a wiec wcale lepiej nie pisz
|
|
|
![]()
|
|
ostatni post nie jest po to aby Ci pomóc w problemie lecz abyś zrozumiał pewne zasady. Forma mojej wypowiedzi nosi znamiona grzecznościowej. Postaraj się podobną formę zachować w swoich przemyśleniach przelanych na to FORUM.
Co do pomocy: określ problem bo wiele piszesz a w zupełnosci nic z tego nie wynika. Podaj adres strony na której pracujesz, wskasz błędy, co instalujesz jeżeli jakis portalik to on sam musi w sobie plik instal.php lub cos pochodnego. W zwyczaju jest aby tego typu strony same tworzyły tabele we wskazanej bazie. Poszukaj funkcji która łączy się z bazą mySQL wpisz host, login, haslo ale o to tez program winień Cię samodzielnie spytać. ps. strasznie się "miotasz" a powinienes poszukac readme.txt w plikach portalowych. nadal pozdrawiam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
http://deathstar.be/~wolan/maro/strona/ -> link do strony
http://deathstar.be/~wolan/maro/phpadmin/ -> link do PMA http://www.me2.pl/~portall/ldu/index.php/ -> link do strony LDU http://www.me2.pl/~portall/ldu/page.php?id=1 -> link do opisu ins. LDU nie potrafie zrobic : -4- Otwórz Mysql menagera (Najbardziej popularny: PHPmyAdmin), wybież swoją bazę i stwórz tablicę według: ldu-createnew-500.sql - nie potrafie wybrac swojej bazy , plik sql jest w folderze z LDU , nic wiecej nie wiem co zrobic to narazie wszystko co zrobilem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jezu.. czlowieku... Jelsi wejdziesz na PMA (tłumaczę: PhpMyAdmin) zalogujesz sie jakoś i na danym loginie masz uprawnienia do tworzenia baz danych, to w większej cześci okna zobaczysz m.in. "Stworz baze danych".
Gdy już się z tym uporasz (a zadanie wymaga 7 lat nauki w Hogwarcie), klikasz na nazwę stworzonej bazy i szukasz w większej ramce (może w opcjach SQL?) czegos, zo pozwoli zaimportowac polecenia SQL z pliku *.sql. Nastepny,m razem postaraj sie tak jak napisał itsme, nie robnic z tego forum czata czy irca, bo poprosimy moderatora o posprzatanie. Update: 1. Poczytaj dokumentacje do: php, MYSQL, PHPMyAdmin, Netykiete 2. Ciesze sie ze nie jestes moim dentysta, bo jescze bys mi nerke wycial. 3. Nie moglem sie opanowac. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mow do mnie po ludzku , i nie kozacz ze sie znasz , bo po to jest to forum zeby pomagac , ale ty widze wolisz mowic co robie zle , a wiec z toba nie chce juz rozmawiac!
czy ktos mi moze powiedziec jak sie zalogowac , gdzie wpisac login i to wszystko? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Maro
1. Szacunek - dla ludzi którzy starają Ci się pomóc (zachowujesz się jak jedynak - nie jesteś pempkiem świata) 2. Polecam - manuale do wszystkiego od mySQL po php zaś pytania jak zainstalować TO COŚ proszę kierować do autorów TEGO CZEGOŚ Dowidzenia -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:arrow: www.zet.xo.pl :arrow: Tutoriale :arrow: gdzieś tam jest artykuł o phpMyAdmin
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:28 |