![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Gorlice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak podtrzymać sesję przez dłuższy czas, bo po 1-2 godzinach nie odświeżania strony odrazy mnie wylogowuje. kod mniej więcej tak wygląda
co tu jest nie tak? ustawia się gdzieś cos jeszcze żeby nie wylogowało? miałem zrobiony jeszcze do tego skrypt, który po 4 godzinach dopiero wylogował użytkownika:
ale usunąłem go bo myślałem że to przez niego. Jeśli ktoś wie w czym tkwi problem to proszę o pomoc, ponieważ dopiero się ucze php |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id sesji (po stronie przeglądarki) najczęściej przechowywany jest w pliku cookie. Jeśli to cookie jest ustawione że ma wygasnąć po jakimś czasie to i sesja wówczas wygasa.
[link]http://us3.php.net/manual/en/session.configuration.php#ini.session.cookie-lifetime[/link] W manualu php.net sesje są bardzo szczegółowo opisane i powinieneś tam zajrzeć w pierwszej kolejności. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie daloby rady zrobic tak zeby strona odświeżała sie co powiedzmy 1h i 30min?
<head> <meta http-equiv="Refresh" content="5400" /> </head> Wtedy strona bedzie sie odswizala co 1h 30min i strona bedzie na nowo wysylac do cookies czas sesji i bedzie przedluzala sesje. Chyba ze sie myle... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 3.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo kombinujesz to tak jak byś chciał maszyną do pisania surfować po sieci.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozmieniaj sobie ustawienia w php.ini
session.gc_maxlifetime session.cookie_lifetime Ew. Napisz sobie session handlera. Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 21:41:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:13 |