![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Jest to mój pierwszy post jak i pierwszy lay jaki kiedykolwiek wykonałem ![]() Lay pod serwis ogłoszeniowy noclegów nad morzem Świnoujscie-Kołobrzeg o klimacie wakacyjnym(tak mi się przynajmniej zdaje) Proszę o ocenę. http://img11.imageshack.us/img11/2807/lay2d.jpg |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uważam że to zdjęcie na górze jest za duże. logo strony pojawiło mi się w połowie ekranu.
Lewa część strony (tam gdzie nagłówek jest Lorem Ipsum) sugeruje, że nie masz pomysłu na wykorzystanie tej części. Jeśli tak to może zrezygnuj z panelu? Zdjęcie samo w sobie wprowadza bałagan na stronie i ciężko skupić się na czymkolwiek. Ciężko też mówić o klimacie wakacyjnym z taką kolorystyką (nie ma tu ciepłych kolorów) i zdjęciem z ciężkimi chmurami. No ale to moja ocena. a co inni? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
+ ciekawy pomysl
- namieszales z typo, 1500 czcionek to nie jest wyjscie - za duzy pic na gorze, ludzie korzystajacy z 1280x800 beda musieli przewijac, zeby zobaczyc kontent Cytat Lewa część strony (tam gdzie nagłówek jest Lorem Ipsum) sugeruje, że nie masz pomysłu na wykorzystanie tej części. Jeśli tak to może zrezygnuj z panelu? Zgadzam sie, moze byc przejrzysciej, a pozostawienie duzej kolumny pustej, bedzie jednak tracic myszka.\ EDIT: Jeszcze zakladki na gorze - troche bezplciowe. Chyba jakis efekt by sie na nich przydal. Ten post edytował Ellington 7.08.2009, 11:54:11 -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdjęcie podwyższę tak do linii z latarnią morską, a samą stronę do kąpiących się ludzi. To powinno częściowo rozwiązać problem przy niższych rozdzielczościach
Lewą kolumnę zwężę bo faktycznie jest trochę za szeroka. Usunąć nie mogę bo będzie wykorzystana. Ciężko też mówić o klimacie wakacyjnym z taką kolorystyką (nie ma tu ciepłych kolorów) i zdjęciem z ciężkimi chmurami. To mówisz, że lepiej dodać własne chmury i przyciemnić niebo? Jak to widzisz? ![]() - namieszales z typo, 1500 czcionek to nie jest wyjscie Co masz na myśli? W treści strony są użyte tylko 2 czcionki. Chodzi Ci o top strony? Tam gdzie jest wyszukiwarka? Dzięki za rady. Czekam na kolejne... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetne artykuły dotyczące webdesign (i wiele innych) można przeczytać na [hrl]http://www.smashingmagazine.com/[/url]
Myślałem bardziej o tym, że tych chmur powinno być mniej :-) i może jakieś słońce? Również ociepliłbym to zdjęcie odpowiednimi kolorami ![]() |
|
|
![]()
|
|
Poprawiony lay:
http://img9.imageshack.us/img9/2250/lay4d.jpg Poprawiłem zakładki, podniosłem stronę, poprawiłem zdjęcie(kolory, chmury) i zwężyłem lewy panel. I jak teraz? Lepiej? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:38 |