![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam bazę MySQl a w niej parę tabel.
Niektóre tabele mają dane które mają być wyświetlane przez obiekt OPTION SELECT. Ma to służyć po to aby powybierać odpowiednie pozycje i ich id zapisać do tabeli zbiorczej która ma relacje z nimi. Dla przykładu: mam tabele o nazwie x_nauka z elementami: Id Kod Opis Chcę aby opis się wyświetlał do wybory. Kiedyś już ktoś wybierze to ma nastąpić zapis id do innej tabeli. Bardz dziękuje za udzielanie mi pomocy mysql_connect("xxx.pl","xxx","yyy") or die ('Nie można połączyć się z serwerem.'); //wybranie bazy danych lub mysql_select_db("baza27_14") or die ('Nie można wybrać bazy danych.'); $z = mysql_query("SELECT Id, Kod, Opis FROM x_nauka:); echo '<select name="Opis">'; while($r = mysql_fetch_assoc($z)) { echo '<option value="'.$r['Id'].'">'.$r['Opis'].'</option>'; } echo '</select>'; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Używaj tagów.
2. Dałeś jakiś kod, to oznacza że jest zły, czy jak ? -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po 1 bbcode:
po 2 brakuje ci " w zapytaniu
powinno być
|
|
|
![]()
|
|
'; while($r = mysql_fetch_assoc($z)) { echo ''.$r['Opis'].''; } echo ''; ?>
Zwrócił mi część kodu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'; while($r = mysql_fetch_assoc($z)) { echo ''.$r['Opis'].''; } echo ''; ?> Zwrócił mi część kodu. Pokaż kod po edycji i używaj bb-code! -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już koniecznie chcesz używać echo lub czegoś w podobie to używaj print jest szybsze. ale skoro od razu to wypluwasz to lepiej zrobić tak
Powinno zadziałać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już koniecznie chcesz używać echo lub czegoś w podobie to używaj print jest szybsze. ale skoro od razu to wypluwasz to lepiej zrobić tak Skąd masz takie dane? Ja Cię zaskoczę bo echo jest szybsze od print'a, więc nie wprowadzaj w błąd. Ten post edytował fifi209 10.08.2009, 23:38:36 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz rację.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:10 |